Mandag _22.10.18120 DKK

Akkarai Sisters (IN) + John Høyer

Indian classical music

Akkarai søstrene mestrer som få andre den klassiske indiske musik og tager deres lyttere med ud på vidunderlige rejser, der veksler mellem århundreder gamle kompositioner og religiøse improvisationer. Før og efter koncerten spiller John Høyer nøje udvalgte toner fra den vide verden.

 

De to søstre, Akkarai S. Sornalatha & Akkarai S. Subhalakshmi, kommer ud af en familie af klassiske musikere fra det sydlige Indien. De lærte at spille klassisk indisk musik samtidigt med at de lærte at gå og allerede fra 4 års alderen spillede de deres første koncerter sammen med forskellige familiemedlemmer – særligt deres bedstemor.

 

Akkarai Sisters spiller Karnāṭaka saṃgīta, eller karnatisk musik, en undergenre af den klassiske indiske musik, som er særligt udbredt i det sydlige Indien, men som også trække tråde til Sri Lanka. Karnatisk musik baserer sig på århundrede gamle musikalske motiver fra hinduismen og den improvisatoriske raga, men er også påvirket af persisk musik og integrationen af europæiske instrumenter i løbet af 1800-tallet.

 

Et af de instrumenter er violinen som er Akkarai Sisters’ primærer instrument. I den indiske musik er violinen ikke bare stemt anderledes, bliver også spillet på en radikal anderledes måde, der får den til at ligne et helt andet instrument. Der er noget syngende og sfærisk over Akkarai Sisters’ musikuniverser, hvilket kommer af, at de fleste af de klassiske, karnatiske kompositioner i første omgang var skrevet til er blive sunget. Først mange hundreder år efter blev violinen tilføjet. Det bliver en unik oplevelse, når Akkarai Sisters fylder ALICE med århundreder gamle kompositioner og religiøse improvisationer.

 

 

In English

Sisters Subhalakshmi and Sornalatha are two of India’s most prominent musicians today, known for their lively and soulful playing. As violinists, their unique style has a rich but sensitive tone that can render the finest nuances of Indian classical music.

 

Mandag d. 22. oktober

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 20:00

Pris: 120 dkk inkl. gebyr.

Mandag _22.10.18
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 120 DKK inkl. gebyr

Køb billet120 DKK