Omfattende samarbejde mellem Musikhuset København og ALICE giver et boost til musikken

Der bliver højt til loftet — både fysisk og kunstnerisk — når Musikhuset København og ALICE i september påbegynder et omfattende og ambitiøst samarbejde om præsentation af koncerter

Som musikelsker kan man roligt glæde sig denne september. Ikke alene bortfalder de mange restriktioner for musiklivet. På Vesterbro folder et nyt musikalsk eventyr sig ud, når ALICE og Musikhuset Københavns påbegynder et tæt samarbejde om at præsentere et væld af arrangementer i Musikhusets historiske rammer.

ALICE er i gang med at forbedre koncertsalen på Nørrebro og Musikhuset København arbejder på at etablere et sprudlende musikalsk miljø i det smukke palæ, der tidligere husede Københavns Bymuseum.

Et boost til udviklingen af musiklivet
Musikhuset København og ALICE deler visionerne om at arbejde for et alsidigt musikliv med kunstnerisk højt til loftet. Samtidig deler de to organisationer et ønske om at styrke eksisterende miljøer, åbne op for debat og tage et stort ansvar for udviklingen af et frodigt musikliv. Med det nye samarbejde får disse ambitioner et kæmpe boost.

Leder af Musikhuset København, Viktor Wennesz, udtaler om samarbejdet:

Det er mig en stor glæde, at vi er nået så langt, så vi nu kan invitere til et væld af koncerter i Musikhuset København – et spillested for den akustisk/klassiske musik som rækker ud til mange genrer. Samarbejdet med ALICE ser vi som essentielt for udviklingen af dette smukke palæ, så det kan blive til et musikhus for alle som elsker levende musik spillet af levende musikere i et levende miljø i hjertet af København.

Spillestedsleder på ALICE, Bjarke Svendsen, udtaler:

ALICE har fra dag ét baseret vores virke på stærke partnerskaber. Stærke partnerskaber sikrer nemlig de bedste betingelser for at udbrede og udvikle musikken. Det tætte samarbejde med Musikhuset København giver os fantastiske muligheder for at løfte ALICEs tårnhøje kunstneriske ambitioner ind i nye og enestående fysiske rammer, samtidig med at vi får en værdifuld samarbejdspartner til at videreudvikle ambitionerne. Og så glæder vi os bare til at præsentere koncerter i det fantastiske hus, der rummer særdeles store muligheder for alsidig koncertpræsentation. 

Samarbejdet indledes på fredag 3. september, hvor der bydes på dobbeltkoncert med danske Astrid Sonne og italienske Silvia Tarozzi — en koncert, der samtidig markerer startskud til festivalen Gong Tomorrow, som ALICE er med til at præsentere. Derudover kan man i efteråret se frem til koncerter med navne som The Microphones, Rhiannon Giddens, Jessica Moss, Gisela João, Damir Imamovic og mange flere. Programmet opdateres løbende på hjemmesiderne for ALICE og Musikhuset København.

Om Musikhuset København:
Musikhuset København udspringer af behovet for et spillested for den akustiske musik i København og arbejder med det formål at omskabe det smukke gamle palæ på Vesterbrogade 59 — det tidligere Bymuseum — til det musikhus savner og mangler.  Huset er tænkt som et samlingspunkt for Københavns musikinteresserede: musikere, kunstnere, publikum, musikinstitutioner og kulturentreprenører, der sammen kan styrke hinanden og løfte det Københavnske musikliv.

Om ALICE:
ALICE er Danmarks førende spillested for den eventyrlystne lytter. Et mødested med nysgerrighed og åbne horisonter og et musikalsk eksperimentarium, der både undersøger nye og grænsesøgende hybrider og graver dybt i traditioner fra hele verden. ALICE eksisterer både som fysisk koncertsal på Nørrebro og som flydende spillested, der med forskellige samarbejdspartnere bringer musikken ud til andre dele af København og resten af landet.

  • Der var ingen arrangementer der passede til søgningen