Tirsdag _27.10.2060 DKK + gebyr

Lydarkæologisk lytteklub #2: Lily Greenham

Electroacoustic

Institut for Dansk Lydarkæologi inviterer atter til koncentreret lytning mellem fire store højtalere på ALICE. Denne aften sættes fokus på konkret lydpoesi og elektroniske værker fra den dansk-østrigske kunstner og forfatter Lily Greenham.

OBS! ALICE følger myndighedernes retningslinjer vedr. COVID-19 nøje. Alle koncerter i august/september/oktober afholdes derfor med siddepladser og et stærkt begrænset antal billetter. Læs mere om vores COVID-19 tiltag her.

Lily Greenham (1924-2001) var en dansk-østrigsk kunstner, komponist, lydpoet og virtuos performer af konkret poesi. Greenham studerende sang på Akademie für Musik und darstellende Kunst i Wien fra 1952 og påbegyndte sin billedkunstneriske praksis i 1958. I Wien blev hun en del af avantgardegruppen Wiener Gruppe, der arbejde indgådende med sprog som grafisk og plastisk materiale og Greenham fik en central placering i gruppen som performer af konkretistisk poesi. I 1964 flyttede hun til Paris og blev en del af Groupe de Recherche d’Art Visuel, der arbejdede med kinetisk kunst og op art. 

Senere flyttede Greenham til London og omkring 1970 begyndte hun også at skrive sine egne konkretpoetiske værker og udviklede sine komplekse tekstbaserede kompositioner af efterbehandlede båndsløjfer ved hjælp af flerspors-spolebåndoptagere og elektronik. En værkkategori, som hun betegnede Lingual Music. En post-hum udgivelse præsenterede i 2007 hendes arbejde med lyd for en ny offentlighed og et stort arkiv af hendes optagelser er nu under digitalisering på Goldsmiths i London.

Aftenen på ALICE er en introduktion til Greenhams lydpraksis. Vi lytter til eksempler på hendes ekvilibristiske fremførelse af konkretpoesi og til hendes senere elektroniske værker skabt bl.a. i BBC’s Radiophonic Workshop. Lektor emeritus, forfatter og ekspert i både konkret poesi og 1960’ernes eksperimenterende kunst Tania Ørum er vores særligt inviterede gæst, der er med til at lytte og tale, når vi lytter os ind på Greenhams værker.

For mere om Lily Greenham, se Jonas Olesens introduktion:

“Sproget er musik og musikken er konkret”

Institut for Dansk Lydarkæologi er en forening, hvis formål overordnet er at fremdrage, tilgængeliggøre og formidle danske eksperimenter med optaget lyd. I løbet af de kommende måneder teamer de op med Alice for at præsentere en række lydsaloner med plads til fordybelse i lydens fascinerende univers. Læs mere om Institut for Dansk Lydarkæologi her.

Tirsdag _27.10.20
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 60 DKK + gebyr

Køb billet60 DKK