I mere end fem årtier har Mike Cooper været en kunstnerisk eventyrer. Cooper bliver nævnt i en bisætning i rigtigt mange Rolling Stones-biografier, fordi han i 60erne takkede pænt nej til være med i Micks og Keiths rockband. I stedet bevægede han sig ned ad den britiske folkemusik sammen med musikere som Bert Jansch og Michael Chapman indtil han stødte ind i Pharoah Sanders og Ornette Coleman. Det møde ændrede alt og har sat aftryk på Coopers musik, der integrerer elementer fra folk, blues og fri impro jazz. Hans musik er idiosynkratisk og original og kombinerer elektro-akustiske instrumenter med traditionel country, folk, free jazz og diverse “extended guitar”-teknikker.
Marisa Andersons guitarspil er flydende, følelsesladet, mesterligt og byder på kompositioner og improvisationer, der gentænker det amerikanske musiklandskab. Hendes dybt originale værker anvender elementer af minimalisme, elektronisk musik og drone. Teknisk bevæger Anderson sig mellem moderne klassisk musik og vestafrikanske fingerteknikker som hun har lært ved at spille med tuareg-guitarister som Mdou Moctar, Kildjate Moussa Albadé og Ahmoudou Madassane
Blandingen af minimalisme og vestafrikanske motiver kan bl.a. høres på hendes seneste album “Cloud Corner”, som udkom på Thrill Jockey tidligere i år. Pitchfork hyldede med rette pladen for at bevæge sig mellem melankoli og transcendens, mellem himmel og jord.
Maitres Fous er en percussion-båret kosmisk freeform-kvartet bestående af kapaciteter fra både den italienske og franske scene med henholdsvis David Vanzan og Virginia Genta (Jooklo Duo) og Mathieu Tilly og Jeremie Sauvage (France), der sammen bevæger sig ned ad galskabens mystiske stier.
Hvilken rolle har lydreproduktion og LP’en spillet i forhold til repræsentationen af den eksperimenterende musik især i de blomstrende år sidst i 1960’erne? Har formatet taget brodden af en række interessante musikalske eksperimenter inden for free jazz, happenings, mimimalisme, live electronics osv?
Den legendariske skribent og kunstner David Grubbs (kendt fra bl.a. kultbandet Gastr del Sol med Jim O’Rourke) vil i samtale med forskeren og formidleren Rasmus Holmboe udfolde sine pointer omkring repræsentationen af den eksperimenterende musik fra bogen ‘Records Ruin the Landscape: John Cage, the Sixties, and Sound Recording’.
Onsdag d. 19 september
Talk: kl. 17:30 i AULA (Nørre Allé 7 ved side af Alice)
Koncerten starter: kl. 20:00
Pris: 120 kr. inkl gebyr / 60 kr. m. FoEG-billet