Stærkt Vinterjazz-program på ALICE

Vi glæder os til februar 2024 og Vinterjazz. ALICE er nu ude med sit fulde program for festivalen, sammensat af vores højt skattede bookinggruppe, og der er noget at se frem til for enhver smag. Programmet favner blandt andet stærke danske navne, nordisk hybridjazz, hårdtslående drum’n’bass og episk ambient, tindrende smuk roots, klassisk musik i spændingsfeltet mellem fornyelse og tradition og meget mere. Herunder tipper vi til et par temaer og highlights.

Elektroniske hybrider og episk ambient

Elektroniske hybrider, drum’n’bass og ambient løber som en blodrød tråd gennem ALICEs Vinterjazz-program i 2024. Et af de helt store highlights er HHY & The Macumbas (billedet), som suger publikum ind i en feberdrøm af hypnotisk percussion, cave dub og ildevarslende blæsere fra Portos undergrund. Ensemblet har før udgivet materiale på ikoniske Nyege Nyege Tapes og er garant for et stærkt trancedannende liveshow.

Derudover kan man glæde sig til eksplosive polyrytmer og dystre visuals fra endnu et Nyege Nyege Tapes-navn, Metal Preyers, og Zulis hårdtslående elektroniske dansemusik fra Cairos undergrund. IMMERSION aka N.E. Girl præsenterer en eksperimenterende drum’n’bass session fra pionererne i The Untouchables og danske TAXA og ikke mindst får vi besøg af legendariske Alessandro Cortini, som vil få tårerne til at trille med sin episke ambient og melankolske soundscapes.

Stærkt dansk lineup

Flere spydspidser fra det danske jazz- og eksperimental-miljø er repræsenteret i Vinterjazz-programmet på ALICE, og vi glæder os særligt til Astrid Sonne. Den talentfulde komponist og bratschists særlige evne til at afsøge grænselandet mellem det organiske og det elektroniske har gjort hende til en af de mest fremtrædende kunstnere på den danske og internationale scene de seneste år, og i starten af 2024 udkommer hendes nye album på Escho. Det fejrer hun med koncert i det storslåede Copenhagen Distillery, i øvrigt på vidunderlig dobbeltbill med Bristol-jazz-triphop-gruppen Tara Clerkin Trio.

Af andre stærke danske navne byder programmet også på eksklusiv solokoncert med den fremadstormende cellist og performer Josefine Opsahl og Copenhagen Clarinet Choir & Anders Lauge Meldgaard, som præsenterer et varmt og pulserende værk for 6 klarinetter, new ondomo og elektronik.

Eksperimenter på kanten af jazz

I et dvælende lydbillede af fuglekvidder, dragende vokalharmonier og tålmodige basgange, skaber BITOI forførende soundscapes som opløser fornemmelsen af tid og sted. BITOI er et nyt projekt bestående af svensk-etiopiske Cassius Lambert på bas og de tre enestående vokalister Alexandra Shabo, Lise Kroner og Anja Tietze Lahrmann, som siden debutkoncerten på Intonal Festival i Malmø i sommeren 2023 har skabt ringe i vandet med deres bevægende kompositioner.

Til den mere jazzede side kan man glæde sig til MEUF Extravaganza – Barefoot Records release-fejring med nogle af de mest toneangivende kvindelige musikere fra den europæiske eksperimenterende jazzscene samt den dansk-finske kontrabassist og producer Lennart Ginman, når han i fornemt selskab med Maggie Björklund og Steen Rock vil fylde ALICE med en ukonventionel cocktail af kosmisk electronica, triphop, jazz og indre drømmestøj.

Se det fulde Vinterjazz-program her.