fbpx

11.02.2022

Black Metal

Tormentor (HU) + Cult of Fire (CZ)

Fredag d. 11. februar
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: 240 DKK inkl. gebyr
Facebook
Aflyst

Tormentor og Cult of Fire har desværre aflyst deres tour. Billetter refunderes automatisk via Billetto – vi beklager og håber på en ny koncert i snarlig fremtid.

Eksklusivt black metal-brag med to ægte kultnavne. Tjekkiske Cult of Fire skulle i 2020 have spillet deres første danske koncert nogensinde på ALICE, men corona kom i vejen. I starten 2022 indtager ildkulten så endelig København og med sig bringer de ingen ringere end legendariske Tormentor – Attila Csihars (Mayhem, Sunn O))) m.fl.) gamle band i oprindeligt line-up!

“Kultband åd Fredericia” skrev metalsiden Devilution, da ungarske Tormentor gæstede Metal Magic-festivalen i 2019 med en brutal koncert. Bandet har da også en af verdens mest ikoniske black metal-vokalister i front, nemlig Attila Csihar, som inden han blev inviteret til Norge og blev vokalist for Mayhem havde opbygget et skummelt ry i den østeuropæiske ekstremmetal-undergrund i 80’erne. Bandet indspillede deres legendariske debut, Anno Domini, i 1988, men kunne ikke udgive pladen i det kommunistiske Ungarn.

Bandet gik i opløsning i 1991, men fandt dog kortvarigt sammen i 2001 for at indspille albummet “Recipe Ferrum”. Først i 2018 blev de atter gendannet for at turnere i deres oprindelige line-up. Attila Csihar er i mellemtiden blevet et kendt navn i mere eksperimenterende kredse som vokalist for bl.a. dronekongerne i Sunn O))), og i 2020 kunne han opleves på ALICE med duoen Hiedelem. Som Tormentors optræden på Metal Magic demonstrerede, formår Csihar med Tormentor dog stadig at levere rå og kompromisløs black metal af den gamle skole. Og mon ikke, at Tormentor også æder København med hud og hår, når de endelig giver klubkoncert i Danmark?

Cult of Fire er et kultband i flere betydninger. Det tjekkiske band, der blev grundlagt for 10 år siden, har opbygget en solid og dedikeret fanskare, men spiller kun sjældent koncerter. Når de gæster ALICE, er der da også tale om deres første koncert i København nogensinde. Til gengæld går bandet all in på scene med en gennemført rituel stemning. Meget lig det polske band Batushka er Cult of Fires koncerter en totaloplevelse med levende lys og okkult stemning på scenen, mens bandet selv optræder i mørke kutter. Men modsat Batushka henter Cult of Fire ikke kun inspiration fra Østeuropa, men også fra fjernøsten – med en musik, der trækker på hinduistiske og orientalske elementer.