Aflyst
Lørdag _16.11.19130 DKK + gebyr

Tallawit Timbouctou (ML) + Alain Apaloo (TG)

Desert blues

Med dronet vestafrikansk lut og overstyret calabash-tromme byder Tallawit Timbouctou på traditionel takamba-musik, som det er svært ikke at lade sig rive med af. Til november spiller de deres første danske koncert på ALICE. Alain Apaloo leverer supporten.

OBS: Vi er kede af at måtte meddele, at Tallawit Timbouctou har fået afvist deres visum, så de kan ikke rejse til Danmark og gennemføre koncerten, der derfor må aflyses.

 

Tallawit Timbouctou

Den på én gang energiske og hypnotiske takamba-musik er lyden af det nordlige Mali. Her er den gennem tiden blevet fremført ved utallige festligheder, har hittet på lokale radiostationer og er buldret ud af støvede boomboxes. Genrens oprindelse er indhyllet i mystik, men skønt den påstås at stamme tilbage til Songhai-imperiet i det 15. århundrede, havde takambaen sin storhedstid i 1980’erne med introduktionen af elektriske ​​forstærkere og kassettebånd. I dag er den traditionelle genre faldet lidt i baggrunden, men fortsætter ikke desto mindre med at trives i et lille netværk af die-hard traditionalister.

 

Tallawit Timbouctou er en af de grupper, der i dag mestrer takambaen med en energi, som det er svært ikke at lade sig rive med af. Musikken er bygget op omkring det lut-agtige firestrengede instrument tehardent, der med forstærkning gennem håndbyggede mikrofoner fremstår dronet og distorted som en elektrisk guitar. Med selskab fra repetitive trommerytmer på en overstyret calabash, kan Tallawit Timbouctou få enhver koncertsal i levende svingninger.

 

Gruppen er anført af Aghaly Ag Amoumine, der er en af Malis mest anerkendte skikkelser inden for takamba-genren. Amoumine har i årtier rejst rundt i Vestafrika og opført sin musik i både fjerne nomadelejre og hektiske storbyer. Sammen med sin bror og sin nevø dannede han for få år siden gruppen Tallawit Timbouctou, der er opkaldt efter hans nuværende hjemby. Tallawit Timbouctou gæster ALICE til november og spiller første danske koncert nogensinde. Med sig har de deres debutalbum “Hali Diallo” (Sahel Sounds, 2018).

 

Alain Apaloo (TG)

 

Den togolesiske bluesguitarist Alain Apaloo åbner aftenen med et eklektisk og smittende soloset. Apaloo er født og opvokset i Togo, men har boet i Danmark i næsten to årtier, hvor han har studeret ved Rytmisk Musikkonservatorium. Han har indgået i et væld af musikalske samarbejder i hele verden og vandt prisen for årets album ved Danish World Music Awards og The Danish Blues Challenge i 2009 for pladen “ApiPipo – Floodgate” (Stunt Records, 2009).

Lørdag _16.11.19
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: 130 DKK + gebyr

Aflyst130 DKK
Aflyst