Aflyst
Søndag _19.04.20150 DKK + gebyr

Mamer – ⻢木尔 (CN)

Kazakh folk og industrial

På grund af den vidtfavnende situation med coronavirus, har Mamer desværre været nødt til at aflyse sin forårstour. Koncerten på ALICE d. 19/4 er derfor aflyst. Alle købte billetter refunderes via Billetto. Info om Corona-virus og ALICE opdateres løbende her.

Kinesiske Mamer fortolker ældgamle folk-traditioner gennem distorted bas og skaber på én gang støjede og magiske sange, der sender tankerne mod Kasakhstans golde græssletter. Til april gæster han Danmark for første gang når han spiller på ALICE. Bemærk at koncerten er med siddepladser og et begrænset antal billetter.

 

Den Kazakhstan-fødte kinesiske komponist og musiker Mamer har i to årtier bevæget sig mellem traditionel musik og nutidige genrer som fri improvisation, noise, minimalisme og rock. Ikke desto mindre er hans musikalske rødder og ophav dybt forankret i traditionel kazakhisk musik og instrumentering, mere specifikt det tostrengede lut-agtige instrument dombra, som han mestrede fra en meget tidlig alder. 

 

Mamer er uddannet komponist ved Xinjiang Arts University og flyttede til Beijing i 2002, hvor han gennem årene har bragt dombraen ind i forskellige nye kontekster. Først i bandet ZI, der elegant fusionerede traditionel musik med elementer af industrial og som konstant tog dombra-spillet i nye eksperimenterende retninger. Siden som avantgarde-komponist under eget navn, hvor han i samme eksperimenterende ånd formidler den kazakhiske folk på distorted elektrisk bas. Resultatet er et lige dele støjet og magisk lydbillede, som hvis den traditionelle musik var kastet ind i et kaleidoskop sammen med elementer af støj, spoken word og kasakhisk græsslette. En absolut fængende lytteoplevelse der klinger af en anden tid og verden.

 

Mamer har de seneste år turneret i både Kina og Europa og spillet på festivaler som Tomorrow Festival og Strawberry Music Festival of Modern Sky, og spillet med navne som Li Jianhong, Lao Dan, Wang Ziheng, og det tyske krautrock-band Guru Guru. Han gæster Danmark for første gang når han spiller på ALICE til april.

Søndag _19.04.20
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 150 DKK + gebyr

Aflyst150 DKK
Aflyst