fbpx

11.06.2021

Psychedelic Cumbia

Los Wemblers de Iquitos (PE)

Fredag d. 11. juni
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: 160 DKK inkl. gebyr
Køb billetFacebook

Som konsekvens af situationen med coronavirus, har Los Wembler’s de Iquitos desværre været nødt til at aflyse hele deres tour, og derfor også koncerten på ALICE 12. september. Det er derfor med glæde at vi kan annoncere en ny dato for koncerten, nemlig 11. juni 2021. Billetterne til koncerten 12 september kan bruges til den nye dato. Mere info om Corona-virus og ALICE her.

Los Wemblers de Iquitos fra Perus Amazonas er pionererne bag den svært fængende chica – en fusion af lokale rytmer, cumbia og psykedelisk rock, som senere skulle blive kendt som cumbia amazonica, og som satte et afgørende aftryk på sydamerikansk populærmusik op igennem 1970’erne. Efter en pause på 25 år har det legendariske band fået en velfortjent revival, givet inspiration til en hel generation af yngre musikere og er begyndt at turnere igen. Med mere kant, vildskab, musikalsk nysgerrighed og spilleglæde end nogensinde, indtager de peruvianske chica-pionerer Europa til efteråret og rammer selvfølgelig ALICE. 

 

I 1968 i Iquitos, hovedstaden i den peruvianske del af Amazonas-regnskoven, startede skomageren Solomon Sanchez et band med sine fem sønner. Som det første band i Amazonas der spillede lokale, oprindelige rytmer på elektrisk guitar, skabte Los Wemblers de Iquitos hybriden ‘chica’, som senere blev kendt som psykedelisk cumbia, og som skulle komme til at få en enorm indflydelse på sydamerikansk populærmusik.

 

Iquitos er verdens største isolerede by med sin beliggenhed midt i Amazonas og flere dages rejse fra den nærmeste hovedvej. Los Wemblers’ musik havde derfor rødder i byens særegne fusion af omkringliggende regnskov, ældgammel folklore og samtidig det urbane liv, men musikstrømmen fra radioen – deres primære link til omverdenen – kom også til at spille en helt særlig rolle. Inspiration fra brasiliansk carimbo, San Juanitos fra Equador, venezuelansk joropos, psykedelisk rock og ikke mindst colombiansk cumbia, blev inkorporeret i Los Wemblers de Iquitos helt særlige lyd, som blev udbredt som chica og senere kendt som psykedelisk cumbia eller cumbia amazonica.

 

Los Wemblers de Iquitos havde et rygende aktivt årti i 1970’erne med 3 LP-udgivelser om året og konstante tournéer rundt i Latinamerika, men populariteten ebbede ud i 80’erne da den elektroniske cumbia tog over. Selvom bandet blev ved med at spille lokale shows i hjembyen, genopdagede verden først chica-pionererne efter to årtier, da de medvirkede på Barbès Records omsamlingsalbum “Roots of Chicha: Psychedelic Cumbias from Peru” (2007). Los Wemblers de Iquitos gav inspiration for en hel generation af musikere indenfor tropical og elektronisk musik, og deres velfortjente revival førte til samarbejder med navne som Dengue Dengue Dengue og Eblis Alvarez (Meridian Brothers). 

I 2017 udgav Barbès Records Los Wemblers de Iquitos første udgivelse i 25 år, EP’en “Ikaro del Amor” og i 2019 “Vision de Ayahuasca”, som begge sendte dem på tournéer i hele verden. Med mere kant, vildskab, musikalsk nysgerrighed og spilleglæde end nogensinde, indtager den peruvianske septet Europa til efteråret og rammer ALICE. En oplevelse man ikke må snyde sig selv for!

 

Koncerten er en del af Global Dance Nights – ALICEs nye klub, hvor du kan flytte dansefødderne til globalt orienteret musik. Til Global Dance Nights har vi udvalgt førsteklasses live-navne, der kan sætte gang i festen. Og der er altid DJs før og efter koncerten – og happy hour i baren den første time!