UDSOLGT – UDSKUDT
Fredag 25.08.2023220 DKK

Lankum IE – UDSOLGT – UDSKUDT

Rå irsk folk med eksperimenterende overtoner

KONCERTEN ER UDSKUDT – NY DATO FØLGER SNAREST

Dublin-bandet Lankum indtager ALICE med tinfløjte, sækkepiber, fiddle og fantastiske vokalharmonier – samt en rå og flosset folk-nerve og mørke skæbnefortællinger. Bandet, der tidligere har fejret triumfer på ALICE og sommerens festivaler, medbringer materialet fra deres strålende nye album “False Lankum”, der udkom i marts. Glæd dig til en af tidens mest vedkommende eksponenter for irsk folkemusik.

Dublin-bandet Lankum er blevet udråbt til et af de mest sensationelle navne, der er kommet ud af den righoldige irske folk-scene i mange år. Deres blanding af autentisk roots-nerve, stærk historiefortælling og en næsten punket attitude griber publikum om struben og udspringer af det dybe arbejde med traditionen. Her er mørke og vrede, men også nærvær og stor skønhed, og Lankums musik appellerer til såvel af traditionel irsk folkemusik som til fans af Nick Cave & The Bad Seeds og lignende navne.

Kvartettens koncerter har udviklet sig til en dybt bevægende kollektiv handling, hvor bandets medlemmer for en stund fungerer som én samlet organisme. Lyde udvides og sammentrækkes fra munde, lunger, fingre, tangenter og fødder, mens en mur af elektrisk forstærkning skubber musikkens intensitet mod nye højder.

Deres fjerde album “False Lankum”, som udkom på Rough Trade i marts, markerer en ny fase i bandets metamorfoser. Gruppen har udviklet sig til et kraftcentrum, som trækker på traditionelle teknikker til at skabe en dristig og egenrådig lyd, som vokser langt ud over sine egne rødder i folkemusikken. Lankum står for en forjættende og omsluttende musik, som indoptager elementer af støjende overtoner og rumlende drones. De eksperimentelle lyde parres med klassisk sangskrivning, organiske vokalharmonier og tidsløs lyrik.

Oprindeligt hed bandet Lynched, men i 2016 skiftede de dog navn til Lankum. Selvom det oprindelige navn var afledt af søskendeparret Ian og Daragh Lynch bekendtgjorde bandet i et statement, at de ikke kunne fortsætte med at bære navnet “while the systemic persecution and murder of Black people in the USA continues.” Et udsagn, der også vidner om bandets engagement i samfundet, og deres afstandtagen til social uretfærdighed.

Med en række festival- og venuekoncerter bag sig på dansk jord har Lankum efterhånden fået godt tag i publikum med deres fantastiske live-energi. Trods udgangspunktet i helt traditionelle instrumenter er der intet støvet over musikken, der taler ind i samtiden. Så kom forbi ALICE til en pint, en sjus og noget af det stærkeste irske folkemusik lige nu.

Fredag 25.08.2023
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 220 DKK inkl. gebyr

Køb billet
UDSOLGT – UDSKUDT
×