Få billetter
Fredag _29.11.19160 DKK

Lankum (IE) + Own Road

Irish folk

Dublin-bandet Lankum indtager ALICE med tinfløjte, sækkepiber, fiddle og fantastiske vokalharmonier – samt en rå og flosset folk-nerve og mørke skæbnefortællinger. Bandet, der tidligere har fejret triumfer på Tønder Festival, og som også gæster årets Roskilde Festival, udsender nyt til efteråret. Glæd dig til et af tidens mest vedkommende irske folk-bands. Danske Own Road er tilføjet som support.

 

Dublin-bandet Lankum er blevet udråbt til et af de mest sensationelle navne, der er kommet ud af den righoldige irske folk-scene i mange år. Deres blanding af autentisk roots-nerve, stærk historiefortælling og en næsten punket attitude griber publikum om struben. At forbinde irsk folkemusik med punket æstetik kan ikke siges at være nogen nyskabelse, men hos Lankum er der ikke tale om nogen gimmick, men om en oprørsk energi, der udspringer af det dybe arbejde med traditionen. Her er mørke og vrede, men også nærvær og stor skønhed, og Lankums musik appellerer til såvel af traditionel irsk folkemusik som til fans af Nick Cave & The Bad Seeds og lignende navne.

 

Oprindeligt hed bandet Lynched, men i 2016 skiftede de dog navn til Lankum. Selvom det oprindelige navn var afledt af søskendeparret Ian og Daragh Lynch bekendtgjorde bandet i et statement, at de ikke kunne fortsætte med at bære navnet “while the systemic persecution and murder of Black people in the USA continues.” Et udsagn, der også vidner om bandets engagement i samfundet, og deres afstandtagen til social uretfærdighed.

 

Som Lynched gæstede de i 2014 Tønder Festival, hvor de blev et af årets mest skamroste navne. Musiksiden Undertoner gav koncerten maksimale 6 stjerner. Koncerten var i dén grad også med til at gøre dem til et navn på Tønder Festival, der siden også har booket dem som Lankum. I år optræder Lankum så på Roskilde Festival, så man må sige, at de efterhånden har fået godt tag i nogle af de største danske festivaler med deres fantastiske live-energi.

 

Nu kan ALICE med glæde byde på efterårskoncert med formidable band, der også udsender nyt album til efteråret. Bandet mestrer traditionelle instrumenter som tinfløjte, fiddle og harmonika. Deres lyd er desuden karakteriseret af gribende vokalharmonier samt den irske sækkepibes gennemgående drone. Trods udgangspunktet i helt traditionelle instrumenter er der intet støvet over musikken, der taler ind i samtiden. Så kom forbi ALICE til en pint, en sjus og noget af det stærkeste irske folkemusik lige nu!

Support: Own Road
Aftenens support leveres af det danske psych folk-projekt Own Road. Bag Own Road står sanger, sangskriver og multi-instrumentalist Simon Skjødt Jensen – der er en del af musikerkollektivet Dendron Records. Som Own Road har han udsendt en række udgivelser, der trækker på både klassisk folk-orienteret sangskrivning, støvet Neil Young-stemning og en solid dosis psykedelisk stemning – ofte med brug af skæve loops og lo-fi æstetik, men også med en stærk melodisk åre. På det seneste har Own Road foldet sig ud i en større orkester-version, men denne aften kan man opleve ham solo på scenen.
Fredag _29.11.19
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: 160 DKK inkl. gebyr

Køb billet160 DKK
Få billetter