Onsdag _20.11.19120 DKK + gebyr

Lakha Khan (IN)

Indian classical music

Den mesterlige indiske sindhi sarangi-spiller Lakha Khan byder på folke- og sufi-musik fra Rajasthan. Vi glæder os til at få ham tilbage til Nørrebro til efteråret, når han spiller på ALICE. Bemærk at koncerten er siddende og med begrænset antal pladser.

 

Den indiske sanger og musiker Lakha Khan er muligvis den vigtigste repræsentant for strengeinstrumentet sindhi sarangi. Han blev født i en landsby i delstaten Rajasthan i en familie af traditionelle musikere fra Manganiyar-samfundet og fik fra en tidlig alder undervisning i denne tradition af sin far og sin onkel. Hans første offentlige optrædener var i slutningen af tresserne under vejledning af den højt respekterede historiker og musiketnolog Komal Kothari. I dag er Khan en af de sidste nulevende manganiyar-musikere, som mestrer dette komplekse instrument og viderefører den ældgamle tradition for rajasthani folke- og sufi-musik.

 

Lakha Khan er ikke blot en levende legende på sindhi sarangi’en, men også en virtuos sanger, der mestrer en række af Indiens forskellige sprog og dialekter. Musikalsk bygger han bro mellem folkemusik og klassisk musik, hvorom han selv udtaler: “klassiske musikere forbliver altid i kontrol, mens vi, der er selvlærte, tager friheder. Til tider stemmer vi ikke, men til tider opdager vi noget nyt samtidig.”

 

Udover utallige koncerter i Rajasthan og resten af Indien har Lakha Khan turneret i både USA, Europa og Japan. Albummet “At Home” (2012, Amarrass Records), blev fremragende modtaget af anmelderne og bragte for alvor musikken ud til det internationale publikum. Det britiske musikmagasin Songlines kaldte pladen “a real treasure”, mens Chicago Reader beskrev den som “et fantastisk sæt af feltoptagelser”. Sidenhen har Khan blandt andet turneret to gange fra kyst til kyst i USA og hans seneste udgivelse “Live in Nashville” er en optagelse fra den første turne i 2013. Når Khan gæster ALICE er det i selskab med sin søn Dane Khan på den traditionelle indiske håndtromme dholak.

Onsdag _20.11.19
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 120 DKK + gebyr

Køb billet120 DKK