fbpx
Søndag 26.03.2023160 DKK

Kind of ALICE: Little North – Matiné-koncert

Magnetisk klavertrio mellem minimalisme og nordisk jazz

Kind of ALICE er et rummeligt mødested for jazzen i alle dens afarter, og med alle dens omgivende genrer. Åbn ørerne for alt fra stemningsfuld nordisk jazz til vildt skrattende genrebrydninger. Oplev overlap mellem jazz, eksperimentalscenen og kammermusikken – på svingtur fra det akustiske til det forstærkede og tilbage igen. Kom ind i varmen bag den store pinkfarvede dør i Vanløse, hvor stemningen er lige så hyggelig som baren er åben. Kind of ALICE finder sted på udvalgte tirsdage og søndage.

OBS: Vi tilbyder en mulighed for at købe abonnement på samtlige søndagsmatiné-koncerter, som giver adgang til seks koncerter for fem koncerters pris.

Little North (DK)

Med en fængslende filmisk lyd og en varm, intens tilstedeværelse, inviteres publikum fra første anslag ind i musikkens dybder. Lyden af Little North er langt større end den klassiske klavertrio-konstellation lægger op til. I en smeltedigel af moderne minimalisme og nordisk jazz tradition og med en intensitet der trækker tråde til New York’s jazzscene, tilføjer Little North det næste spændende kapitel i historien om skandinavisk jazz.

Trioens tredje og fjerde albums ‘Finding Seagulls og ‘Familiar Places’ forstærkede yderligere Little North’s voksende position som et uomgængeligt navn på den danske jazzscene. Udgivelserne fik en en varm modtagelse af anmeldere i ind- og udland, har to gange været på coveret af Spotify’s State of Jazz, er blevet præsenteret på Fransk national radio, France Musique og fik flotte anmeldelser i blandt andet Politiken og DownBeat Magazine.
Deres kommende album ‘Wide Open’ er en abstrakt og indadvendt fortsættelse af deres musikalske fortælling, men er samtidig fyldt med en ny følelse af eventyr. Albummet er en opdagelsesrejse ind i trioens sammenspil i friere rammer, skrevet og udført med åbenhed, nysgerrighed for rummets klang og med en følsomhed for hvad næste øjeblik kan bringe. Med telepatisk forbindelse bevæger Little North sig ubesværet mellem komposition og improvisation og præsenterer fortællinger ud i ukendte musikalske landskaber.

Lineup:
Benjamin Nørholm Jacobsen – klaver
Martin Brunbjerg Rasmussen – bas
Lasse Jacobsen – trommer

Skrevet om Little North:

“Nyd det!. Et meget smukkere dansk jazz-album kommer man ikke til at høre i år.” – Politiken
“Little North has some of the most thoughtful and joyous, exploratory yet poetically resolved piano trio music I’ve heard in some time. A terrific release.” – Jazz Journal

“Together they specialize in marrying the cold, melancholic minimalism of Nordic music with the warmth of the American jazz tradition” – Jazziz

ALICE på Stairway
Mens vores koncertsal på Nørre Allé 7 renoveres, genhuses ALICE midlertidigt på Stairway i Vanløse i 2023.

Søndag 26.03.2023
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 14:00
Koncerten starter kl: 15:00
Pris: 160 DKK inkl. gebyr

Køb billet
×