Fredag _14.02.20130 DKK + gebyr

Kefaya & Elaha Soroor (INT)

Global folk

I et nyt samarbejde mellem det London-baserede eklektiske musikkollektiv Kefaya og den sangerinden Elaha Soroor, pustes der nyt liv i traditionelle afghanske folkesange.  Koncerten er en del af Vinterjazz.

OBS: Kom til talk og afghansk mad inden koncerten med Elaha Soroor og Kefaya. I samarbejde med Union KBH og café Send Flere Krydderier præsenterer vi artist talk med Elaha Soroor i Send Flere Krydderier, der til lejligheden har sammensat en særlig menu. Talken er gratis, og menu koster 125 kroner. Mere info her.

Den afghanske sangerinde Eleha Soroor og det prisvindende musikkollektiv Kefaya (Al MacSween og Giuliano Modarelli) har krydset musikalske klinger på et fængende nyt projekt. “Songs Of Our Mothers” (Bella Union, 2019) er et friskt, levende take på afghansk folkemusik, filtreret gennem utallige genrer – fra spirituel jazz og dub til indisk klassisk musik og elektronisk musik. Albummet er en samling folkesange, der traditionelt er blevet udført af afghanske kvinder. Samtidig trækker de på Elahas egen oplevelse af at flygte fra Afghanistan og den kamp, som mange kvindelige afghanske kunstnere står overfor i et undertrykkende patriarkalsk samfund. 

 

Eleha Soroor kom ind i musik gennem sin medvirken i reality TV-showet Afghan Star, og blev hurtigt anerkendt som et stort talent. Men den stigende popularitet kombineret med hendes kritiske syn på kvinders rettigheder i det afghanske samfund, tvang hende til at flytte til London. Her mødte hun Al MacSween og Giuliano Modarelli, og der var øjeblikkeligt grobund for et spændende samarbejde.

 

Anført af MacSween og Modarelli, er Kefaya et London-baseret musikalsk eklektisk kollektiv af immigranter og internationale artister. I deres projekter har Kefaya blandet elektronisk musik med folk og roots fra hele verden, med ambitionen om at danne en fælles klangbund og et møde via musikken. Kefaya har således arbejdet med genrer og traditioner som flamenco, mellemøstlig folklore og etiopisk jazz, og deres debutplade “Radio International” kom i 2018 på listen over bedste “world”-albums hos det toneangivende magasin Songlines.

 

I mødet mellem Eleha Soroor og Kefaya, blev deres fælles ønske om at bruge musik som et værktøj til politisk dialog og handling grundstenen for “Songs Of Our Mothers”. Vi glæder os til at præsentere dem til februar, når de kommer forbi ALICE under Vinterjazz.

 

Om Vinterjazz:

Koncerten er en del af den landsdækkende festival Vinterjazz, der fejrer 20 års jubilæum den 6.-29. februar 2020. Programmet offentliggøres løbende på www.jazz.dk

Fredag _14.02.20
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: 130 DKK + gebyr

Køb billet130 DKK