fbpx

17.04.2021

Alternative Folk

Juana Molina (AR)

Lørdag d. 17. april
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: 180 DKK inkl. gebyr
Facebook
Udsolgt

Som konsekvens af situationen med coronavirus, har Juana Molina desværre endnu en gang været nødt til at aflyse hele sin tour, og derfor også koncerten på ALICE 11. december. Det er derfor med glæde at vi kan annoncere en ny dato for koncerten, nemlig 17. april 2021. Billetterne til koncerten 11 december kan bruges til den nye dato. Vi opfordrer til at man beholder billetten, men det er selvfølgelig muligt at anmode om refusion, hvis man ikke har mulighed for at deltage på den nye dato. Anmod til pr@alicecph.com, dog senest en måned inden den nye koncertdato. Mere info om Corona-virus og ALICE her.

Det alternative argentinske ikon Juana Molina er tilbage med ny sprudlende EP – og det var en oplevelse på Roskilde Festival i 2018, som var inspirationen. Nu rammer Juana Molina og hendes band ALICE med koncert.

Det er et mareridt for en turnerende musiker med et forfinet lydbillede: At miste alt sit gear lige inden en koncert på en stor festival. Det var imidlertid præcis hvad der skete, da Juana Molina skulle spille på Roskilde Festival i 2018. Hun og hendes band måtte hastigt improvisere et set baseret på hvad de kunne låne af udstyr – og således måtte de gøre en dyd ud af nødvendigheden.

 

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Ikke alene blev koncerten rost. Koncerten inspirerede også Molina og bandet til at indspille en ny EP i ånden fra den skramlede, punkede og legesyge koncert. “Forfun” udkommer på Crammed Discs og udgivelsen følges op af Europa-tour, som heldigvis også bringer Molina tilbage til Danmark, denne gang med intim koncert på ALICE.

 

Juana Molina har siden starten af årtusindet stået som en af de mest personlige og interessante argentinske musikere. Og skønt hun har holdt fast i at synge på spansk, har hun opnået en global respekt. Molina startede sin karriere som TV-komiker, hvor hun blev et kendt navn i Argentina. Det var dog musikken hun egentlig brændt for, men hendes folk-orienterede sange på debutalbummet ‘Rara’ (1996) tog hjemlandet kun lunkent imod. Opfølgeren ‘Segundo’ (2000) blev dog et markant gennembrud, også internationalt, da ingen ringere end David Byrne faldt pladask for musikken og inviterede Molina med på en større tour. Også en af USA’s fremmeste eksponenter for alternativ folk, Will Oldham, erklærede sig som fan og sørgede for, at Molina fik pladekontrakt på det vigtige alternative label Domino.

Siden har hun udsendt en lang række roste udgivelser. Det seneste album, “Halo”, blev af Mojo kaldt hendes hidtil bedste, og Sunday Times skrev ligefrem: “An album veering on genius”. Det er således en bemærkelsesværdig musiker, som gæster ALICE til april. Og en kunstner, der langt inde i sin karriere ikke er bange for at ryste den kreative pose, som den nye EP viser.