Lørdag _13.04.24160 DKK + gebyr

Idris Ackamoor & The Pyramids US

Afrofuturistisk kultgruppe fejrer 50-året for deres virke

Kultgruppen Idris Ackamoor & The Pyramids skabte tilbage i starten af 1970’erne et særegent afrofuturistisk udtryk med et miks af afrobeat, vestafrikanske rytmer og freejazz kombineret med spiritualitet og et universelt budskab om lighed og frihed. Mere aktuelle end nogensinde før, fejrer de nu 50 året for deres virke med det fremragende nye album “Afro Futuristic Dreams” (Strut Records, 2023). Til april spiller det 7 personer store band på ALICE med flere originale medlemmer.

The Pyramids’ historie er lige så bemærkelsesværdig som deres musik. Ensemblet blev dannet i 1971 af Idris Ackamoor, bassisten Kimathi Asante og fløjtenisten Margo Simmons. Sammen formede gruppen et særegent udtryk med et miks af afrobeat, vestafrikanske rytmer, funk og freejazz kombineret med psykedeliske stemninger, spiritualitet og et universelt budskab om lighed og frihed. Medlemmerne kom ud af periodens blomstrende freejazz-bevægelse, og havde bl.a. deres gang i freejazz-giganten Cecil Taylors store Black Music Ensemble Collective.

Ikke desto mindre var The Pyramids egentlig et overset ensemble på 1970’ernes jazzscene. Det blev kun til tre udgivelser i små oplag, inden de gik hvert til sit i 1977. Til gengæld opnåede pladerne kultstatus i årtierne efter og I 2007 – 30 år efter opløsningen – fik The Pyramids comeback ved med en genforeningskoncert. Koncerten blev fulgt op af genudgivelse af deres uopdrivelige 70’er klassikere, samt tre nye plader “Otherworldly” og to udgivelser på Strut Records, “We be all Africans” og “An Angel Fell”, og ikke mindst “Shaman” fra 2020, som blev fremhævet som en af årets jazzudgivelser af bl.a. All About Jazz og Treblezine Magazine.

Alle der har lyttet til Idris Ackamoor & The Pyramids albums eller oplevet dem live ved at ensemblet hverken har mistet energi eller opfindsomhed. Og nu er de i topform som aldrig før, aktuelle med det fremragende album “Afro Futuristic Dreams”, som er en hyldest til tidens afrofuturistiske bevægelse der har genoplivet ikoner som science fiction-forfatterne Octavia Butler og Samuel R. Delany og den legendendariske Sun Ra. Albummet tager desuden favntag med nutidige emner og understreger afrofuturismens universelle aktualitet og nødvedighed. “Afro Futuristic Dreams” adskiller sig fra Idris Ackamoors tidligere udgivelser som et stort anlagt værk komponeret til orkestermusikere og indspillet med blandt andet strygere, ekstra hornsektion, harpe og adskillige vokalister samt hans syvmandsband, Idris Achamoor & The Pyramids. Nu fejrer de 50 års jubilæum med tour med flere af de originale medlemmer. Til april rammer de ALICE.

Lineup:
Idris Ackamoor – saxophones, keytar, piano, vocals, spoken word and percussions
Margaux Simmons (original Pyramids co-founder) – conduction, flutes, percussions and vocals Sandra Poindexter – acoustic and electric violins, vocals and percussions
Bobby Cobb – guitar, vocals
Bradie Speller (original member) – congas and percussions
Mark Heshima Williams (original member) – acoustic and electric basses
George Hearst – drums

ALICE på Stairway
Mens vores koncertsal på Nørre Allé 7 renoveres, genhuses ALICE midlertidigt på Stairway i Vanløse.

Lørdag _13.04.24
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: 160 DKK + gebyr
Køb billet160 DKK