fbpx

18.02.2022

Noise trance/Free Improv

H E X feat. DoraVideo (DK/JP) / Vinterjazz

Fredag d. 18. februar
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 130 DKK inkl. gebyr
Køb billetFacebook

Der vanker en eksplosion af trance-noise, laser og modular synth, når den danske duo H E X (Lars Bech Pilgaard og Anders Bach) og den japanske avantgardist DoraVideo krydser klinger under Vinterjazz 2022.

Koncerten finder sted i Musikhuset København på Vesterbro.

H E X og DoraVideo mødte hinanden på Kyushu-halvøen tilbage i 2019, hvor H E X’s anarkistiske take på freeform trance forenedes med DoraVideo’s frie controller-setup i en ekstatisk, syntetisk laser-bestråling af publikum. Til februar genforenes de to, når H E X feat. DoraVideo indtager Musikhuset København med et virvar af eksplosiv musikalitet.

Bag H E X står guitaristen Lars Bech Pilgaard og trommeslageren Anders Bach. H E X har haft en prominent rolle i den danske undergrund de sidste fire år, og deres seneste album “ms vodou” (Wetwear), blev nomineret som Årets Eksperiment til DMA Jazz 2020. Anders Bach gav i øvrigt en sublim koncert på ALICE i december, hvor han med ALICE Works-værket “Musik til Gnomen” blæste publikum bagover med et inferno af trommer.

DoraVideo (Ichiraku Yoshimitsu, f. 1959) er en unik profil på den japanske musikscene. Siden midten af halvfemserne har han været en central del af den japanske avantgarde, med faste samarbejdspartnere som Otomo Yoshihide, Keiji Haino og Jim O’Rourke. Ichiraku har turneret hyppigt i Europa og USA, og indspillet med navne som Eugene Chadbourne og Chris Cutler.

Der er med andre ord lagt op til en oplevelse ud over det sædvanlige, når støj, improvisation og laser forenes af tre kompromisløse kunstnere. Gå ikke glip af denne stærke trio under Vinterjazz 2022. 

Koncerten er en del af Vinterjazz – en landsdækkende musikfestival, der fejrer jazzen og udforsker dens mange forgreninger. Vinterjazz 2022 finder sted den 3.-27. februar. Læs mere om festivalen på www.jazz.dk