Fredag 25.10.2019160 DKK

Santrofi (GH) + DJ Kipanga

Highlife

De skabte en smittende highlife-fest på Roskilde Festival. Nu indtager ghanesiske Santrofi anført af Emmanuel Ofori (Ebo Taylor, Pat Thomas & Kwashibu Area Band) ALICE. DJ Kipanga vender plader før og efter koncerten. En del af koncertrækken Global Dance Nights.

 

“Mage til sammenspil og spilleglæde skal man lede længe efter”, skrev GAFFA, da det ghanesiske highlife-orkester Santrofi indtog årets Roskilde Festival. Og selvom Santrofi er et forholdsvis ubeskrevet blad, har musikerne da også gået i skole hos de bedste.

 

Bandleder og bassist, Emmanuel Ofori, er således kendt for sine samarbejder med highlife-genrens helt store legender, Ebo Taylor og ALICE-aktuelle Pat Thomas, hvis Kwashibu Area Band han spiller med i. Med Santrofi har han samlet et yngre hold af musikere, som tager arven op fra de gamle mestre, men som også tilføjer en frisk og sprudlende tilgang og et fejende flot show, som man også kunne bevidne på Roskilde Festival.

 

Her er nik tilbage til legendariske afrikanske highlife-bigbands fra 50erne, til afrobeat og til 70’ernes afrofunk, og samtidig er her mere moderne synth-klange og power-guitar. Leadguitaristen er da også ingen ringere end Dominic Quarchie, der vandt Ghana’s Music Awards i 2018 som bedste instrumentalist. Det vigtigste er dog, at hele det vidtfavnende univers formidles med så smittende energi og et forrygende sammenspil, hvor polyrytmiske grooves og seje guitar-soloer går op i en højere enhed.

 

Santrofi udsender senere på året deres debutalbum. Og allerede nu kan man nyde singlen ‘Alewa’. Santrofi viser i høj grad, at highlife-genren trives blandt en yngre generation, og er du fan af genren, skal du helt sikkert tjekke bandet ud, når de gæster ALICE til oktober!

Global Dance Nights er ALICEs nye klub, hvor du kan flytte dansefødderne til globalt orienteret musik. Til Global Dance Nights har vi udvalgt førsteklasses live-navne, der kan sætte gang i festen. Og der er altid DJs før og efter koncerten – og happy hour i baren den første time!

 

Fredag 25.10.2019
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: 160 DKK inkl. gebyr

Køb billet
×