fbpx
Torsdag 23.03.2023160 DKK

CPH:DOX: GAIKA UK + “Phantom Parrot” filmvisning + Delish Da Goddess US

Futuristisk grime-rap, filmvisning om overvågningsteknologi og Louisiana-rapper

Kom til triple-event med futuristisk grime, film om overvågningsteknologi og Louisiana-rapperen Delish Da Goddess. I samarbejde med CPH:DOX inviterer vi til filmvisning samt koncert med den visionære britiske grime-kunstner GAIKA. Først viser vi filmen “Phantom Parrot” om et tophemmeligt statsligt overvågningsprogram. GAIKA har skabt lydsiden til filmen. Filmen afslører et tophemmeligt, britisk overvågningsprogram, der får dominobrikkerne til at vælte i en mørk og knivskarp film om teknologi, rettigheder og strukturel racisme – og om en mand med mod til at sige fra. Efter filmen rydder vi stolerækkerne og giver scenen til GAIKA og senere Delish Da Goddess! Aftenen præsenteres i samarbejde med CPH:DOX.

Om “Phantom Parrot”
Instruktør: Kate Stonehill
Afsløringen af tophemmeligt, britisk overvågningsprogram får dominobrikkerne til at vælte i en mørk og knivskarp film om teknologi, rettigheder og strukturel racisme – og om en mand med mod til at sige fra.
Hvis det britiske politi beder om passwordet til ens telefon eller computer, skal man udlevere det ifølge en anti-terrorlov, der trådte i kraft efter 9/11. Da menneskerettighedsaktivisten Muhammad Rabbani nægter og bliver retsforfulgt, kan en journalist samtidig afsløre dokumenter, der beviser eksistensen af et tophemmeligt overvågningsprogram med kodenavnet Phantom Parrot, designet til at kopiere netop enkeltpersoners personlige data i lufthavne og ved grænseovergange – og sjovt nok er det mennesker med minoritetsbaggrund, som er de første til at blive prikket.

Og herfra begynder dominobrikkerne ellers at vælte i alle retninger i en mørk detektivfilm om teknologi, overvågning og strukturel racisme i en samtid, hvor viden ganske vist stadig er magt – men hvor data er endnu mere magt. Kate Stonehill har skabt en knivskarp analyse, der reder trådene ud, så man forstår både omfanget og alvoren af overvågningen. Og med Muhammad Rabbani som hovedperson bliver man inspireret til at sige fra, før det er for sent.

Om GAIKA
Gaika Tavares, som opererer under kunstnernavnet GAIKA, er musiker, producer og forfatter fra det sydlige London. Hans debutalbum “Basic Volume” udkom i 2018 på det hæderkronede elektroniske label Warp Records.
GAIKAs musik belejrer et territorium mellem det mørke og melodiske, mellem det eksperimenterende og det øjeblikkeligt fængende. Sonisk trækker han på sin opvækst i Londonforstaden Brixton såvel som hans rødder fra Jamaica og Grenada. Samtidig er hans lyd vidtrækkende og og bredspektret og sammenvæver musikalske motiver, vokalflow og slangudtryk fra Storbritannien, USA og Caribien. Han viderefører og omformer caribiske og diasporiske kulturtraditioner for karneval, dancehall og sound systems, men drager også referencer til R&B, triphop, grunge og Prince.

Som både sanger og producer er GAIKA lige så kompromisløs i sin politik som i sin lyd, som konsekvent arbejder på at sprænge rammerne for moderne sort britisk musik. Dette afspejler sig også i hans musikalske lydside til filmen ’Phantom Parrot’, som vi viser først denne aften. Soundtracket fremmaner et mørkt og teknologi-apokalyptisk London gennemsyret af statsracistiske overvågningsteknologier. Et eksempel på, at musik kan virke som fremkaldervæske for en dystopisk virkelighed, der ikke kun eksisterer i fiktionen, men allerede er indtruffet.

 

Om Delish Da Goddess

Louisiana-rapperen Delish Da Goddess er en lysende skikkelse inden for den blomstrende scene for queer bounce. Hvis du kan lide glasklare lilletrommer sovset ind i bedøvede synthlinjer og en bas der brummer som en bisværm i solar plexus, er Delish din ven. Hun sammensmelter en både følsom og utilsløret lyrisk stil med døsig trap og den energiske og basfyldte bounce, der er særlig for New Orleans.

I den sidste årrække har Delish Da Goddess udgivet en perlerække af syv ep’er, der med næsvis lyrik og tungt vibede stemninger har slået hende fast som en markant stemme på New Orleans’ undergrundshiphopscene. Live er hun kendt som performance-personlighed af guddommelige dimensioner, som opbygger en følelsesmæssig forbindelse til publikum til hver enkelt koncert og med sin gavmildt ærlige attitude skaber rum for marginaliserede stemmer i undergrundsmiljøet.

Hendes rap-stil er karakteriseret af rå skrig og et urokkeligt flow, som på én gang indkapsler New Orleans’ karneval-tradition, ekstatisk gospel og soul, såvel som futuristisk queer-rap fra Louisiana. Med sindssygt fysisk intense liveshows har hun optrådt sammen med navne som Peaches, Le1f, Big Freedia og SOPHIE, og har i øvrigt Beyoncé som selverklæret fan.

Selv om Delish er kendt som den vigtigste skikkelse på New Orleans undergrundshiphopscene, kommer hun egentlig slet ikke fra storbyen, men fra en landlig soveby uden for bygrænsen ved navn Violet. Tilknytningen til hjembyen Violet har hun zoomet ind på med “Violet EP” fra 2018 og “Violet EP 2”. Begge ep’er indkapsler en buldrende rå og kreativ energi indspillet i et enkelt take. Her giver hun mikrofonen til sin egen slægtshistorie og opdyrker en bevægende samfundskritisk historiefortælling om flere generationer der mistede alt i naturkatastrofer og undtagelsestilstande og stadig befinder sig i en slags eksistentielt nulpunkt.

Sagt om Delish Da Goddess:

“She’s the consummate crowd pleaser … she puts her body and soul on full display and holds audiences in awe of her raw energy, putting on one of the best shows in a town saturated with live music. She gets her crowds moving and then hits them with jarringly upfront bars, infusing lo-fi trap beats with the energy of the queer bounce movement that put New Orleans hip-hop back on the map post-Wayne. The immediacy of Delish’s physical presence and her in-your-face, Gulf South hustle and flow demand attention and respect.” (The Fader)

ALICE på Stairway
Mens vores koncertsal på Nørre Allé 7 renoveres, genhuses ALICE midlertidigt på Stairway i Vanløse i 2023.

 

Torsdag 23.03.2023
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 160 DKK inkl. gebyr

Køb billet
×