Tirsdag 08.10.2019180 DKK

Circuit des Yeux (US) + Family Underground

Experimental folk

Amerikanske Circuit des Yeux vender tilbage til København med sine intense sange og sin vilde stemme. Hun gav udsolgt koncert i ALICE’ åbnings-måned i 2018, hvor hun optrådte med band. Nu kan hun opleves solo, hvilket altid er en stærk oplevelse. Det københavnske kult-band Family Underground varmer op med deres free form rock. Præsenteres i samarbejde med smash!bang!pow!

 

Circuit des Yeux – alias amerikanske Haley Fohr – er en usædvanlig sangerinde med en dyb og rå stemmeføring og et atmosfærisk univers, der trækker på både syret folk, dramatisk rock, avantgarde, elektroniske klange og jazzet improvisation. Udtrykket kan forekomme indadvendt, men indfanger alligevel lytteren med en ufattelig intensitet.

 

Musikkens rå og foruroligende nærvær løftes af en stemme, som kan lede tanken hen på dramatiske vokaler som Diamanda Galás, Patty Waters og Odetta i skøn forening. En stemme, der kan glide fra dommedagstungt mørke til flænsende skrig.

 

I 2017 blev hendes koncert på Roskilde Festival fremhævet i Weekendavisen som en af festivalens højdepunkter. Siden vendte hun tilbage til Danmark med sit band og overvældede en udsolgt sal til ALICE’ åbnings-måned i februar 2018. På det seneste har hun kastet sig over en lang række større projekter. Bl.a. har hun optrådt til Le Guess Who? med en særlig orkester-version af det seneste mesterværk, ‘Reaching for Indigo’ – en performance, som for nylig er blevet udgivet. Hun har også skabt ny musik til stumfilmen ‘Salomé’ fra 1923. Hun har samarbejdet med navne som Bonnie ‘Prince’ Billy, Bill Orcutt og Sonic Youths Lee Ranaldo, og sidstnævnte har da også fremhævet hende som en af USAs mest spændende musikere lige nu.

 

Når hun vender tilbage til ALICE til efteråret, skærer hun ind til benet og går tilbage til kilden med en solo-koncert. Var man til stede til nogle af hendes solo-koncerter på Jazzhouse, vil man vide, at hun i dette format formår at folde sin ekspressive vokal ud i intense forløb. En hudløs oplevelse, som ingen går upåvirkede fra.

 

Family Underground

Aftenens support leveres af københavnske Family Underground. Et band, der blev grundlagt i 2000, og som siden har spillet et væld af koncerter i ind- og udland. Deres søgende og improv-baserede blanding af støjende rock, drone, folk-klingende passager mm. har skaffet dem et solidt ry i internationale kredse for eksperimenterende musik. Family Underground arbejder pt. på ny udgivelse, og ALICE er begejstrede for at lægge hus til en koncert med disse mesterlige udforskere af rockens særeste afkroge.

Tirsdag 08.10.2019
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 180 DKK inkl. gebyr

Køb billet
×