Torsdag _28.03.19120 DKK + gebyr

Asmâa Hamzaoui & Bnat Timbouktou (MA)

Gnawa

 

Asmâa Hamzaoui var knapt blevet 20 år da hun startede sin gnawa-gruppe Bnat Timbouktou som den første kvindelige gimbri-musiker i Marokko. Gnawa er en rig tradition hvor suggestiv, rituel musik kombineres med poesi og dans.

Asmâa Hamzaoui arvede sin passion for musik fra sin far, den berømte og anerkendt Maâlem Rachid Hamzaoui (Maâlem er en titel som kun de ypperste gimbri-mestre gør sig fortjent til). Da Asmâa fyldte seks fik hun første gang en gimbri i hånden, der særegne basinstrument, der spiller en vigtig rolle i gnawa-musikken.

Traditionelt har instrumentet være forbeholdt mænd. Da Asmâa indtog scenen på gnawa-festival i Essaouria for et par år siden, var hun den først kvindelige musiker, som havde stået der; på scenen til en af de absolut vigtigste gnawa-begivenheder. Asmâa fortæller selv om de mange forhindringer, der var på hendes vej mod den anerkendelse og hvordan hun stadig må kæmpe sig frem, men som hun siger, så er hun først i sit rette element, når hun har en gimbri i hånden.

Med gimbri og Asmâa Hamzaouis markante stemmer i centrum fyldes lydlandskabet ud af fem kvindelige musikere på metalkastagnetterne, qraqab, og deres vokaler. Rytmerne og deres messende sang opbygger en ekstatisk atmosfære som i ceremonierne leder over i trancen. Gnawa skal opleves live og til marts får du muligheden for at opleve et af en af de allerbedste gnawa-grupper lige nu.

In English

Asmâa Hamzaoui was just 20 years old when she started her own gnawa group Bnat Timbouktou as the first female gimri musician in Morocco. Gnawa is a rich tradition where suggestive, ritual music is combined with poetry and dance to reach trance

Torsdag d. 28. marts

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 20:00

Pris: 120 dkk inkl. gebyr

Torsdag _28.03.19
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 120 DKK + gebyr

Køb billet120 DKK