Lørdag _27.04.19350 DKK + gebyr

ALICE Spectacle – 26+27 april

Spectacle

 

Eksplosiv afrobeat fra Les Frères Smith, kirkekoncert med avantgarde-ikonet Charlemagne Palestine, elektronisk angolansk protestmusik fra Nazar, storslåede møder mellem electronica og klassisk harpe fra Eartheater, dragende folk fra Anna & Elizabeth og kritikerrost roots fra Middelhavsregionen med Monsieur Doumani. Det er blot noget af det man kan glæde sig til på helt ny Nørrebro-festival præsenteret af spillestedet ALICE. ALICE Spectacle finder sted 26+27 april som en fejring og en fremvisning af spillestedets unikke og grænsesøgende DNA.

 

26 og 27 april slår ALICE dørene op til to dages ekstravagant festivalprogram. Vi fylder ikke alene ALICE med et overflødighedshorn af musik – vi rækker også ud over os selv og byder på musikalske oplevelser på flere scener, herunder Sankt Johannes Kirke på Sankt Hans Torv.

ALICE Spectacle er således på den ene side to dage fyldt med den nysgerrige musik, som du allerede kender ALICE for. Men det er også meget mere end det. Det er to dage, hvor vi forvandler hele området omkring ALICE og ved Sankt Hans Torv til et udvidet musikalsk eventyrland, hvor du kan opleve talks, film, live radio, plademesse mm. – alt sammen inden for en radius på 100 meter. Og så kan du selvfølgelig opleve et væld af vidunderlige koncerter. Der sælges både partoutbilletter og billetter til de enkelte blokke på festivalen.

 

⊛⊛FREDAG d. 26/4 kl 16.30-19.30⊛⊛

Klimaforandringer + Ipek Yolu / ALICE
Billetpris: 140 dkk inkl gebyr / https://bit.ly/2SUP7np

 

Ipek Yolu
Ipek Yolu er det tyrkiske navn for Silkevejen – der tidligere forbandt kulturer verden over. Tunge elektro-cumbia grooves, saz riffs og surf guitar smeltes sammen i et multikulturelt orgie af sydamerikanske rytmer, anatolsk psykedelisk folk og 60’ernes syrerock. Et unikt lydunivers spænder bro mellem fugtige tropiske urskove og støvede ørkener i en kaleidoskopisk blanding af musik fra alle verdenshjørner. Ipek Yolu, som er et nyopstartet projekt med musikere fra Hudna, Junglelyd og AddisAbabaBand, spiller en af deres første koncerter under ALICE Spectacle.
Lyt: https://youtu.be/rNyudMwO2Do

 

Klimaforandringer
Klimaforandringer er lyden af ureglementerede møder mellem musikalske traditioner, og det seks mand store ensembles referencer strømmer ufortrødent på tværs af tid og sted for at samles i et pumpende reservoir af musikalske idéer: Her høres aflejringer af alt fra vestafrikansk polyrytmik, arabiske klange, indiske droner, 70’er psykedelisk guitar og naivistiske auto-tune-eksperimenter. Orkestret tæller musikere fra navne som Bisse, SVIN, Maskinvåd, Under Byen og Horse Orchestra. Koncerten med Klimaforandringer præsenteres i samarbejde med Tempi.
Lyt: https://youtu.be/KVy_hHZ3Xxg

 

⊛⊛FREDAG d. 26/4 kl 19.00-22.00⊛⊛

Monsieur Doumani + Hjalte Ross / Sankt Johannes Kirke
Billetpris: 140 dkk inkl. gebyr / https://bit.ly/2E1zMao

 

Monsieur Doumani (CY)
Roots-musik fra Cypern høres sjældent i Danmark. Og med Monsieur Doumani er man garanteret en sjælden musikalsk oplevelse. Trioen blev oprindeligt dannet om en fælles interesse for at spille moderne versioner af cypriotisk folkemusik. Men Antonis Antoniou (tzouras), Angelos Ionas (guitar) og Demetris Yiasemides (trombone, fløjte) har med tiden udviklet sig til lysende stjerner på global roots-scenen. Deres 2018-album ‘Angathin’ lå på adskillige årslister for bedste verdensmusik-udgivelser, og pladen er samtidig en bidsk kommentar til social uretfærdighed, korruption, racisme mm.
Lyt: https://youtu.be/IDmYXmfws1A

 

Hjalte Ross

Den unge danske sangskriver, sanger og guitarist Hjalte Ross har med sit debutalbum “Embody” (Wouldn’t Waste Records) skabt en af 2018’s bedste plader. Albummet, som er produceret og mixet af legendariske John Wood (Pink Floyd, Nico, Nick Drake m.fl.), er en plade der samler forskellige refleksioner over et bredt aspekt af følelser. Ross’ stemme rummer et klarsyn og en særlig taktilitet, som sammen med sangskriverens dristige fingerspil og smukke stryger- og blæserarrangementer giver “Embody” en intens og afsondret lyd af tidløshed. Hjalte Ross kan opleves i duo-opsætning i Sankt Johannes Kirke.

 

 

⊛⊛FREDAG d. 26/4 kl 22.00-02.00⊛⊛

Eartheater + Nazar + Xenia Xamanek / ALICE
Billetpris: 140 dkk inkl. gebyr / https://bit.ly/2TenUM5

 

Eartheater (US)
Eartheater (Alexandra Drewchin) destillerer Foley-fyldte, digitale produktion, en vokal, der spænder over tre oktaver samt klassiske kompositioner til musikalske værker, som bevæger sig mellem ekstremt detaljerede soniske mønstre og en nærmest hensynsløs romantisk og gestikulatorisk electronica. Hendes live-optrædener taler til intuitive følelser og er drevet af frygtløs fysiske investering og en hjerteskærende vokal-oprigtighed. På ALICE optræder Eartheater helt eksklusivt i et duo set-up sammen med harpenisten Marilu Donovan.
Lyt: https://youtu.be/tWo0nP7Qi4o

 

Nazar (AO)
Nazars musikalske verden centrerer sig omkring den ekstreme vold, ulighed og allestedsværende repressive stat, der gjorde sig gældende under den 27 år lange angolanske borgerkrig, men samtidigt udforsker musikken håb, modstand og stolthed i et land, som har været splittet. Nazar udgav sin debut for Hyperdub sidste år, den rørende og smukke EP “Enclave”. Nazar kalder sin lyd for “rough kuduro”: Hårde og dramatiske lyde indkapsler krigens lyd og brutalitet, imens en generel følelse af ubehag gennemsyrer musikken, afbrudt af kuduro-lignende danserytmer, der peger mod bedre verdener.
Lyt: https://youtu.be/NOpwPB7PF_Y

 

Xenia Xamanek
Den danske komponist, producer, saxofonist og lydkunstner Xenia Xamanek (Equis, Boujeloud) har for længst gjort sig bemærket som en af tidens mest interessante figurer på den danske eksperimenterende musikscene. Xamanek dyrker i sine værker både vokalmanipulationer, synthesizere og maskinel techno. Hun har samarbejdet med navne som Ydegirl og Astrid Sonne, og udgav sidste år det anmelderroste soloalbum “Envase” på danske Anyines.
Lyt: https://youtu.be/XL7pRaQP-rw

 

⊛⊛LØRDAG d. 27/4 kl 16.30-19.00⊛⊛

Heather Leigh + Anna & Elizabeth / ALICE
Billetpris: 140 dkk inkl. gebyr / https://bit.ly/2GVbzpq

 

Anna & Elizabeth (US)
“An audacious step forward … subtly pushing at what folk music sounds like and what it can do” skrev Pitchfork om den amerikanske duo Anna & Elizabeth, som hurtigt har vundet ry som nogle af de mest personlige fornyere af folkemusikkens traditioner. Sanger Elizabeth LaPrelle og multiinstrumentalist Anna Roberts-Gevalt skaber intense atmosfærer og gribende fortællinger med nik i retning af Appalachian Folk og Shirley Collins, men også med skæve og eksperimenterende greb og en helt egen stemme.
Lyt: https://youtu.be/mA3Qw3KiEtk

 

Heather Leigh (US)
Selvom Heather Leigh er vokset op i de amerikanske sydstater og spiller på pedal steel guitar – et instrument, der primært associeres med country & western – så ligger hendes musik langt fra, hvad man kan høre på den typiske country-bar. Instrumentets klagende klang smyger sig her ind i anderledes urovækkende territorier – dog stadig med ekkoer af sensuelle ballader og gotisk americana. Råt, mystisk og dragende. På Spectacle ledsages hun af John Hannon (Liberez) på violin og elektronik.
Lyt: https://youtu.be/nCi_aj9-LOQ

 

⊛⊛LØRDAG d. 27/4 kl 19.00-22.00⊛⊛

Charlemagne Palestine + Sofie Birch / sankt Johannes Kirke
Billetpris: 140 dkk inkl. gebyr / https://bit.ly/2T7UDT2

 

Charlemagne Palestine (US)
Charlemagne Palestine har været aktiv på avantgarde-scenen siden 1960’erne og nævnes hyppigt som en af de store amerikanske minimalister ved siden af navne som Terry Riley og LaMonte Young. På både radikal og humoristisk vis udforsker han ekstremt lange musikalske forløb og overtoner – gerne via instrumenter som flygel, orgel og kirkeklokker. De rituelle instrumenter kontrasteres på spøjs vis af Palestines flamboyante scenetilstedeværelse. Charlemagne Palestine vil spille en improviseret orgelkoncert i Sankt Johannes Kirke.
Lyt: https://youtu.be/bulibjyaQ0s

 

Sofie Birch
Drømmende ambiente kompositioner og elektronisk hardware forenes som fyldige lydlige kollager i Sofie Birchs (aka Birch) musik. Den København-baserede elektroniske musiker og lyddesigner har senest udgivet debutalbummet “Doldreams” (Infinite Waves, 2017), som er soundscapes skabt på baggrund af skitser lavet på JP-08-synth, en gammel radio og en mikrofon – samt en klarinet, som Birch endnu ikke kunne spille på. Sofie Birch kan opleves i Sankt Johannes Kirke.
Lyt: https://youtu.be/Zbsl2WnrSuE

 

⊛⊛LØRDAG d. 27/4 kl 22.00-02.00⊛⊛

LES FRERES SMITH + Worldy DJs / ALICE
Billetpris: 140 dkk inkl. gebyr / https://bit.ly/2SQPuzf

 

LES FRERES SMITH (FR)
Der bliver trængsel på både scene og dansegulv, når de 12 musikere i Les Freres Smith, byder på hæsblæsende Fela Kuti-inspireret afrobeat. Les Freres Smith – brødrene Smith – er et musikkollektiv med base i Paris, som gennem 10 år har specialiseret sig i storslået afrobeat, tilsat groovende vibes, inspireret af ethio jazzen. De har delt scene med legender som Tony Allen, Kutiman og Franck Biyong og cementeret deres navn som et af afrobeat’ens mest eksplosive live-orkestre.
Lyt: https://youtu.be/5Wsg-mweYf0

 

Worldy DJs
Det eklektiske DJ-kollektiv Worldy vender plader før koncerten med Les Frères Smith og afslutter senere samme aften ALICE Spectacle med et brag af en dansefest. Worldy specialiserer sig i ikke-vestlig musik, og har flere gange sat både ALICE og Global i levende svingninger med deres uimodståelige samling af afrobeat, ethio-jazz, tropisk psych og meget mere.

 

⊛⊛ ANDRE AKTIVITETER ⊛⊛

Fredag og lørdag kl 15-20
Plademarked i gården mellem ALICE og Union KBH:
Insulamusic, Percy Records OG BEAT København V

Fredag og lørdag kl 15-17
Liveradio ved The Lake i gården mellem ALICE og Union KBH

⊛TALKS i AULA cph

FREDAG d. 26/4
kl 16-17 – Tempi paneldebat: “Skal vi hade verdensmusikken?” + Q&A: Klimaforandringer
kl 19-20 – John Høyer – Indiens klassiske musik

LØRDAG d 27/4
kl 16-17 – Jagten på persisk psych, folk og pop m. Alexander Nitze
kl 19-20 – Anna & Elisabeth – talk og screening af kortfilmen “Wife of Usher’s Well”

 

⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛⊛

 

In English:

Welcome to ALICEs new 2 day festival: ALICE Spectacle! We’re excited to welcome you to two days celebrating adventurous music. At ALICE Spectacle we demonstrate the full spectrum of what ALICE is about with excellent music from all over the world and from all the genres covered by ALICE – from harsh electronic sounds to gentle folk music, from infectious afrobeat to minimalism.

The festival will not only present concerts at ALICE. We will also open up and expand to present events in the entire area around ALICE – including the impressive space of Sankt Johannes Church. There will be talks, DJs, record fair with great music, food and more. But of course, first of all there will be lots of great concerts divided into 6 blocks. More info below.

Tickets are 350 dkk for the whole festival or 140 dkk for one concert block.

 

⊛⊛FRIDAY 26/4 kl 16.30-19.30⊛⊛

Klimaforandringer + Ipek Yolu / ALICE
Tickets: 140 dkk incl taxes / https://bit.ly/2SUP7np

 

Klimaforandringer
Klimaforandringer (the Danish term for climate change) is a sextet assembled around various musical concepts stemming from various corners of the world. As a result, this caravan’s pulsating compositions contain multiple layers of everything from West African polyrhythm to Western 70’s psychedelic guitars. The orchestra’s members have gathered across different latitudes of the Danish music scene and have ties to diverse acts such as SVIN, Bisse, Under Byen, and Horse Orchestra. The concert is presented in cooperation with Tempi.
Listen: https://youtu.be/KVy_hHZ3Xxg

 

Ipek Yolu
Ipek Yolu is the Turkish name for The Silk Road – an ancient network of trade routes that connected the East and West. Blending heavy electronic cumbia grooves, saz riffs, and surf guitar in a multi cultural orgie of Southern American rhythms, Anatolic psychedelic folk and 60’s psych rock, Ipek Yolu creates a sound that is strongly danceable and all their own. With members from groups such as Hudna, Junglelyd and AddisAbabaBand, Ipek Yolu with play one of their first concerts at ALICE Spectacle.
Listen: https://youtu.be/rNyudMwO2Do

 

⊛⊛FRIDAY 26/4 kl 19.00-22.00⊛⊛

Monsieur Doumani + Hjalte Ross / Sankt Johannes Kirke
Tickets: 140 dkk incl. taxes / https://bit.ly/2E1zMao

 

Monsieur Doumani (CY)
Multi-award winning group Monsieur Doumani was formed in 2011 by Antonis Antoniou (tzouras), Angelos Ionas (guitar) and Demetris Yiasemides (trombone, flute) with a common interest in playing contemporary arrangements of roots music from Cyprus. Since then the trio has expanded their vocabulary – forming a style distinctively their own. Their latest album, ‘Angathin’ (2018), was featured on several lists of the best world music albums of the year. Likewise they have gained a reputation as a stunning live act.
Listen: https://youtu.be/IDmYXmfws1A

 

Hjalte Ross

Hjalte Ross is a young danish songwriter, singer and guitarist. His debut album ‘Embody’ (Wouldn’t Waste Records), acknowledged as one of the best Danish albums of 2018 and produced by the legendary John Wood (Pink Floyd, Nico, Nick Drake etc.), is an album of reflections upon a wide aspect of feelings. Accompanied by beautiful well-written string and brass arrangements as well as improvisational like rhythm sections, is in spite of its contrasts, melting perfectly together. Hjalte Ross will perform at Sankt Johannes Kirke.

 

⊛⊛FRIDAY 26/4 kl 22.00-02.00⊛⊛

Eartheater + Nazar + Xenia Xamanek / ALICE
Tickets: 140 dkk incl. taxes / https://bit.ly/2TenUM5

 

Eartheater (US)
Eartheater (Alexandra Drewchin) distills Foley-filled digital production, a three-octave vocal range, and classical composition into works suspended between obsessively detailed sonic tapestries and almost recklessly romantic and gestural electronica. Her live performances are viscerally emotive and driven by a fearless physical investment and gut-wrenching vocal sincerity. At ALICE Eartheater will perform in an exclusive duo set-up with harpist Marilu Donovan.
Listen: https://youtu.be/tWo0nP7Qi4o

 

Nazar (AO)
Nazar’s musical world centres around the extreme violence, injustice and omnipresence of a repressive state during and after the 27-year Angolan civil war, while exploring hope, resilience and pride in a country torn apart by conflict. Nazar released his debut for Hyperdub last year the haunting and beautiful EP “Enclave”. Nazar calls his sound “rough kuduro”: Harsh and dramatic sounds capture the noise and brutality of war, while a general feeling of unease permeates throughout the the music, interrupted by kuduro-like dance rhythms signaling better worlds.
Listen: https://youtu.be/NOpwPB7PF_Y

 

Xenia Xamanek
Danish composer and sound artist Xenia Xamanek has created a name for herself with her expressive style and releases on Copenhagen-based labels Infinite Waves and Anyines, and wired the Danish underground scene for electronic music. Having studied the rules of composition and been formally trained on saxophone, Xenia Xamanek is an artist who is appealed to ignore all rules in order to approach her idiosyncratic style of music.
Listen: https://youtu.be/XL7pRaQP-rw

 

⊛⊛SATURDAY 27/4 kl 16.30-19.00⊛⊛

Heather Leigh + Anna & Elizabeth / ALICE
Tickets: 140 dkk incl. taxes / https://bit.ly/2GVbzpq

 

Anna & Elizabeth (US)
“An audacious step forward … subtly pushing at what folk music sounds like and what it can do” wrote Pitchfork about the spellbinding duo of vocalist Elizabeth LaPrelle and multi-instrumentalist Anna Roberts-Gevalt. Creating intimate stories and impressionistic atmospheres, Anna & Elizabeth are drawing from a deep well of Appalachian folk music and ancient ballads. But they also use experimental approaches to conjure up a highly personal take on folk music traditions, as can be heard on their latest album ‘The Invisible Comes to Us’ (Smithsonian Folkways Recordings).
Listen: https://youtu.be/mA3Qw3KiEtk

 

Heather Leigh (US)
While growing up in the American South and playing the pedal steel guitar, the music of Heather Leigh is far from the country & western, the instrument is mainly associated with. A bold explorer of her instrument, she has been labelled “pedal steel guitar player from hell”. And yet, on her latest record, ‘Throne’, raw nocturnal power is balanced with ghostly ballads of yearning and sensuality. For her performance on Spectacle, she is joined by John Hannon (Liberez) on violin and electronics.
Listen: https://youtu.be/nCi_aj9-LOQ

 

⊛⊛SATURDAY 27/4 kl 19.00-22.00⊛⊛

Charlemagne Palestine + Sofie Birch / Sankt Johannes Kirke
Tickets: 140 dkk incl. taxes / https://bit.ly/2T7UDT2

 

Charlemagne Palestine (US)
A seminal figure in American avantgarde music, composer, visual artist, and performer, Charlemagne Palestine is globally renowned for his loud, percussive, cascading drones on piano and carillon bells in epic-length concerts. He is among the most enigmatic personalities to have emerged fro the New York vanguard art scene of the 1960s and ‘70s. He is often regarded as a peer of minimalist composers such as Terry Riley and LaMonte Young. Palestine will perform an improvised organ concert at Sankt Johannes Church.
Listen: https://youtu.be/bulibjyaQ0s

 

Sofie Birch
Rich collages of ambient, dreams and electronic hardware. The Copenhagen-based composer Sofie Birch recalls blissful melodies and synth tones within swirling harmonies that subtle softens the ear. Her debut album “Doldreams” (Infinte Waves, 2017) fulfills her style of sensibilities with her experimental streak. With a soundscape of flourishing strings, soft vocal, chimes, birds, creaks and a lingering synth line paving her way through organic symphonies. Sofie Birch will perform at Sankt Johannes Church.
Listen: https://youtu.be/Zbsl2WnrSuE

 

⊛⊛SATURDAY 27/4 kl 22.00-02.00⊛⊛

LES FRERES SMITH + Worldy DJs / ALICE
Tickets: 140 dkk incl. taxes / https://bit.ly/2SQPuzf

 

LES FRERES SMITH (FR)
Both scene and dance floor are going to be jammed when the 12 musicians of Les Freres Smith welcome you to breathless Fela Kuti inspired afrobeat. Les Freres Smith – the Smith brothers – is a musical collective based in Paris who for more than a decade has been specialised in magnificent afrobeat with added groovy vibes inspired by the ethio jazz. They have shared the stage with legends like Tony Allen, Kutiman and Franck Biyong and cemented their name as one of afrobeat’s most explosive live bands.
Listen: https://youtu.be/5Wsg-mweYf0

 

Worldy DJs
Before and after the concert with Les Frères Smith, the eclectic DJ-crew Worldy will get ALICE Spectacle into the groove. Worldy, who specialise in all sorts of global tunes, from afrobeat to ethio-jazz and tropical psych, are known for having started great dance parties at Global Copenhagen and ALICE several times before.

Spectacle Partoutbillet 26+27 april

DKK 338,00 + DKK 12,00 gebyr

Lørdag _27.04.19
Dørene åbner kl: 15:00
Koncerten starter kl: 16:30
Pris: 350 DKK + gebyr

Køb billet350 DKK