fbpx

10.06.2021

Black Metal/Neo-Folk

Afsky + Grift (SE)

Torsdag d. 10. juni
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 130 DKK inkl. gebyr
Køb billetFacebook

Danske Afsky og svenske Grift drager på fælles tour, der starter på ALICE. Der venter en grum sommeraften fra to kompromisløse kunstnere, som blander black metal og dunkle folkesange.

Ole Luk har længe været et af hovednavnene på den danske black metal-scene med bandet Solbrud. Med solo-projektet Afsky tager han udgangspunkt i traditionel black metal, blandet med elementer fra folkemusik og doom samt en blanding af vildskab og melankoli.

Afsky så dagens lys tilbage i efteråret 2015 og udsendte i 2017 det første fudlængde-album, “Sorg”, på Vendetta Records. I 2020 blev albummet fulgt op af det monumentale “Ofte Jeg Drømmer Mig Død”. Albummet er skrevet ud fra en række gamle danske digte og tekster af kunstnere som H.C. Andersen, Jeppe Aakjær og Emil Aarestrup, og kan ses, delvist som en hyldest, til den danske lyrik og de danske poeter, som Ole Luk så ofte i sine egne tekster, har ladet sig inspirere af, i såvel Afsky som Solbrud.

Albummet modtog fantastiske anmeldelser – både herhjemme og internationalt. “Et brag af en plade” skrev Politiken bl.a. og tildelte 5 hjerter. Afsky skulle have markeret udgivelsen med releasekoncert på ALICE – en koncert, der desværre blev aflyst grundet en vis global pandemi. Det er derfor med stor glæde, at vi nu kan byde velkommen til koncert med Ole Luk og hans medbragte band.

Svenske Grift – alias multi-instrumentalist Erik Gärdefors – har gennem flere plader afsøgt sjælens dunkle sider gennem en både smuk og tænderskærende blanding af black metal og sakralt klingende neo-folk. Eksistentielle temaer, melankolske stemninger og en natmørk følelse af fortvivlelse formidles af både tyste akustiske passager og flænsende metal – og som Afsky har Grift også arbejdet med at sætte musik til nogle af sit hjemlands poeter.

På sit seneste album, “Budet”, der udkom i marts 2020, har Grift arbejdet tæt sammen med Georg Börner (ColdWorld, Sangre de Muerdago). Det er der atter kommet en stemningsfuld udgivelse ud af – en plade, hvor Grifts signatur-lyd tilføjes smukke passager af violin og orgel. Til koncerten på ALICE optræder Grift i band-konstellation.