Det fulde program for Copenhagen Jazz Festival 2024 på ALICE er ude

Vi har glædet os umanerligt til i dag, hvor vi kan løfte sløret for det fulde program for Copenhagen Jazz Festival 2024 på ALICE. Over en uge kan du bl.a. opleve javanesisk tranceritual og improv-jazz, livgivende highlife og Brasiliens største ciranda-ikon, når vi åbner terrassen og salen på Stairway til en kavalkade af fantastiske koncertoplevelser i sommervarmen.

 

8. juli: Javanesisk trancekollektiv i møde med profilerede danske jazzmusikere

Tranceskabende javanesisk strengespil, rituel dans og shamanisme møder fire profilerde navne fra den danske jazz-improv-scene, når Javanese Tarawangsa sættes i unikt stævne med Lotte Anker, Kresten Osgood, Aske Krammer og Snöleoparden under sommerens Copenhagen Jazz Festival på ALICE. Over tre timer indtager seks musikere, en shaman og to dansere terrassen udenfor Stairway til en bevidsthedsudvidende jam. Koncerten er gratis.

Læs mere her.

9. juli: Traditionel serbisk vokal, minimalisme og eksperimenterende elektronik

Traditionel serbisk vokal møder minimalisme og eksperimenterede elektronik. Tag på en helt særlig rejse med trioen Gordan (Svetlana Spajic, Andi Stecher, Guido Möbius), når de vender tilbage til ALICE under sommerens Copenhagen Jazz Festival. Med sig har de et nyt selvbetitlet album, som udkommer på ikoniske Glitterbeat Records til maj.

Læs mere her.

10. juli: The queen of frafra-gospel byder op til episk dansefest

Direkte fra Ghanas pulserende musikscene byder ‘the queen of frafra gospel’ op til dansefest af dimensioner. Florence Adooni forener vital frafra-gospel og pulserende highlife med pop, jazz, festlige blæsere og sprudlende backingkor i en smittende musik, som er umulig at stå stille til. Under sommerens Copenhagen Jazz Festival indtager hun ALICE med sit 7 personer høje band.

Læs mere her.

11. juli: Baluchisk benju-mester giver sjælden koncert

I næsten seks årtier var den nu 78-årige benju-mester Ustad Noor Bakhsh blot et legendarisk navn i sit hjemland, inden resten af verden opdagede hans virtuose, livgivende spil på det særlige folkeinstrument. Med inspirationer fra Baluchistans bjergtagende natur og et repertoire, der har indflydelser fra både persiske melodier og Bollywood-sange, indtager han ALICE under årets Copenhagen Jazz Festival.

Læs mere her.

12. juli: Eksklusivt duosamarbejde i krydsfeltet mellem pulserende jazz og resonerende ambient

Den feterede trompetist Goran Kajfeš (Fire! Orchestra) og den respekterede elektroniske musiker Andreas Tilliander mødes i et ambient og sitrende duo-samarbejde, hvor Kajfeš’ forkærlighed for messingblæs og puls smelter smukt sammen med Tillianders eksperimenterende og mangfoldige ambient-elektroniske lydverden. Når de gæster ALICE under Copenhagen Jazz Festival, spiller de det spritnye værk “In Cmin” – en hyldest til Terry Rileys ikoniske “In C”.

Læs mere her.

14. juli: Brasiliens største ciranda-ikon gæster ALICE

Lia de Itamaracá er en af Brasiliens mest vitale og betydningsfulde stemmer, og det største ikon inden for ciranda – den harmoniske kombination af sang, percussion og dans, som gennem generationer har symboliseret frigørelse og styrke. Den 80-årige kunstner og aktivist spreder den rige kulturarv gennem samhørighed og glæde overalt hvor hun kommer, og nu gæster hun ALICE med sit band under sommerens Copenhagen Jazz Festival.

Læs mere her.