Om koncerten

ART POP/ EXPERIMENTAL

Melankolske popeksperimenter og atmosfærisk saxofonspil forenes følsomt, når to stærke nordiske talenter giver koncert på Alice. Aftenen præsenteres i samarbejde med PULS og TAPE.

 

De to kvindelige kunstnere Sonja LaBianca og Mariam The Believer har for længst manifesteret sig som nogle af tidens mest interessante musikere. Denne aften spiller LaBianca og Mariam The Believer hver for sig, og fremfører desuden, med støtte fra Nordisk Kulturfonds netværkspulje PULS, en helt unik fælleskoncert.

 

Sonja LaBianca

Sonja LaBianca har primært slået sine musikalske folder i grupper som Selvhenter, Valby Vokalgruppe, Choir of Young Believers og musikkollektivet Eget Værelse, men udgav sidste år sit første soloalbum “About Room, Room to be, Rooms” (Eget Værelse), hvor hun med saxofonen som redskab undersøger og interagerer med forskellige lokalers resonans. Bl.a. Forbrændingen i Albertslund og klokketårnet i Simeonskirken giver rumlig tekstur og dvælende atmosfærisk genklang på albummet, som i øvrigt rummer fine gæsteindspilninger fra bl.a Asger Hartvig, Cæcilie Trier og Jaleh Negari. Denne aften udforsker den prisbelønnede saxofonist rummet på Alice, når hun opfører værker fra albummet såvel som nye kompositioner.

 

Mariam The Believer (SE)

Den svenske vokalist Mariam Wallentin (Fire! Orchestra, Wildbirds & Peacedrums) udforsker den melankolske artpops territorie med sit aktuelle soloprojektet Mariam The Believer (Repeat Until Death Records). Tematisk behandler hun de mørke sider af livet, hvor især ensomhed og fremmedgørelse sættes i fokus. Dog skaber Wallentin et spændingsfelt i mødet mellem det tungsindede tekstunivers, opløftende kropslige popeksperimenter og ikke mindst sin distinkte og svært dragende vokal. 

 

Lørdag d. 1 september

Dørene åbner: kl. 20:00

Koncerten starter: kl. 21:00

Pris: 135 kr. inkl gebyr

Relaterede koncerter

Alice sticker

NORDIC CHAMBER FOLK

Med sin hardangerfele forbinder uforlignelige Nils Økland den nordiske folkemusiks dybeste rødder med moderne improvisation og samtidsmusik. Der er lagt op til en tindrende smuk aften, når han gæster Brorsons Kirkes særlige rum med sit faste Nils Økland Band, der tæller nogle af norsk musiks fineste musikere, og som senest har udsendt mesterværket ‘Lysning’ (Hubro). Koncerten præsenteres af Alice og Copenhagen Jazz Festival med støtte fra PULS.

 

I den bølge af nordiske musikere, der bygger bro mellem den traditionelle folkemusik, moderne komposition og jazzet improvisation, er norske Nils Økland en af de mest personlige stemmer. En musiker, der helt ubesværet synes at kunne veksle mellem gamle folkemelodier, klassisk musik, improvisation og egne gribende kompositioner. Øklands koncerter er som regel dybt poetiske oplevelser, hvor nordisk spillemandstradition og samtidsmusik mødes i et sitrende nu, der nærmest kan få tiden til at stå stille. I hvert fald er det stort set umuligt at forblive upåvirket af denne musik rundet af åbne vidder og en vibrerende nordisk sjælfuldhed.

 

Økland spiller på både violin og det sjældne barokinstrument viola d’amore. Dog har han især gjort sig bemærket gennem sit innovative og samtidig dybt traditionsbevidste spil på den norske hardangerfele. Han har udgivet flere adskillige roste plader på selskaber som Rune Grammofon og ECM. Senest har han udsendt den fantastiske ‘Lysning’ på et af Norges førende labels, Hubro. Albummet er indspillet med hans eget band, der tæller en række af Norges fineste musikere. Musikere, der tilføjer deres helt egne klanglige dimensioner til lydbilledet, som snart er tyst og vemodigt, snart bobler lystigt med jazzede understrømme. Her kan man nyde orgelstykkerne fra den mangeårige samarbejdspartner Sigbjørn Apeland, blæserne fra Rolf-Erik Nystrøm og den dybe bund fra Mats Eilertsens bas, mens multiinstrumentalist Håkon Mørch Stene tilføjer både slagtøj, vibrafon og guitar.

 

Som Salt Peanuts skrev om udgivelsen: “Noe særlig vakrere musikk med norske røtter skal du lete lenge etter. Her er musikk å trampe takten til, og musikk for meditasjon. Og lukker du øynene så får du nesten hele togturen fra Oslo til Bergen på netthinnen.” Man kan således vente en meditativ rejse i både ånden og det nordiske landskab, når man træder ind i Nils Øklands musikalske lysning, og det bliver uden tvivl en poetisk oplevelse at høre Nils Økland Band i Brorsons Kirkes smukke rum.

 

Koncerten indgår i en fælles koncertrække, hvor Alice, Copenhagen Jazz Festival og Brorsons Kirke tidligere har præsenteret udsolgte koncerter med The Necks og Huun Huur Tu i det smukke kirkerum. Under årets Copenhagen Jazz Festival kan man desuden glæde sig til Pharoah Sanders og Jenny Hval. Koncerten indgår desuden i ALICE’ koncertrække med fokus på nordisk musik - støttet af PULS.

 

Søndag d. 2 september

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 20:00

Pris: 190 kr. inkl gebyr

Koncerten foregår i Brorsons Kirke

Relaterede koncerter

Alice sticker

RIOT BRASS

Det 10 mand høje orkester, Youngblood Brass Band, er tilbage med deres forunderlige punk-udskejelser i en blanding af hornmusik og hiphop.

 

Selv kalder Youngblood deres musik for riot brass.

Med udgangspunkt i hornmusikken fra New Orleans’ store ensembler, har Youngblood skabt en helt unik lyd, der kombinerer New Orleans-lyden med hiphop og groovy funk, samt punkens udogmatiske og energiske tilgang til musikken.

 

Deres unikke blandinger har givet dem en velfortjent kultstatus. De har formået at finde en position, hvor de bliver hyldet, ikke kun på hiphop- og punkscenen, men også traditionelle hornmusikere anerkender og priser deres innovative greb.

 

Igennem to årtier har de turneret, undervist på musik- og kunstskoler og samarbejdet med hiphop personligheder som Questlove (The Roots) og Talib Kweli. Det er også blevet til flere besøg i Danmark.

 

På både Roskilde Festival og Distortion viste det punkede hornorkester, at de lever op til deres rygte som et fænomenalt live ensemble. Med en utrolig energi, kommer de ud over scenen, når de i legende samspil bevæger sig gennem soul, funk, jazz, hiphop og punk.

 

Det fik man også at mærke, da bandet indtog Global med en bragende udsolgt koncert i 2016. Nu vender de tilbage til Nørre Allé med deres betagende energi. Glæd dig!

 

 

Tirsdag d. 04. september

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 20:00

Pris: 155 dkk inkl. gebyr

Relaterede koncerter

Alice sticker

MINIMALISM

En sfærisk og spirituel musikoplevelse i selskab indonesiske Tarawangsawela, der har Rabih Beaini aka Morphosis med på scenen. Koncerten præsenteres i samarbejde med Proton.

 

I en lille håndfuld landsbyer i det sundanesiske Vestjava i Indonesien, er der opstået et spirituelt instrumentægteskab mellem den tostrengede, bueførte ‘tarawangsa’ og den sitar-lignende, syvstrengede ‘jentreng’. Tarawangsa-musikken er et bærende og altopslugende fundament for ældgamle, animistiske livscyklusceremonier, der knytter sig til frugtbarheden og høst.

 

Tarawangsawela fører Tarawangsa-musikken videre. Deres smukke album, ‘wanci’, udkom sidste år på Rabih Beainis udforskende Morphine-label. Rabih aka Morphosis har ikke kun produceret pladen, men står også for de forvridende elektroniske forløb på både plade og live på scenen. På den måde føres tilføres til spirituelle musiktradition nye elementer.

 

Det syvstrengede jentreng-instrumentets repetitive, vuggende basgange spinder et hypnotiserende, klangfuldt og dronet tonenet, der gradvist opbygges og eskaleres, alt imens den bueførte, tostrengede tarawangsas yndefulde og insisterende toner transcenderer den virkelige verden. Resultatet er en hjemsøgende og storladen minimalisme med en kompleksitet og lydmæssig fylde, som man absolut ikke ville forvente, at de blot to strenginstrumenter burde kunne fremmane.

 

 

 

Onsdag d. 5 september

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 20:00

Pris: 110 kr. inkl gebyr

Relaterede koncerter

Alice sticker

ELECTRONICA / EXPERIMENTAL

Der er lagt op til en aften for fuld udblæsning, når ALICE i samarbejde med Proton præsenterer det bedste og skæveste fra det hypede irske label Wah Wah Wino.

 

Med udgangspunkt i den hidsigt populære opsamling “Absolutely Wino”, kuraterer det Dublin-baserede elektroniske label Wah Wah Wino en aften, som byder på en hæsblæsende blanding af speedede trommemaskiner og krautrock-influeret dance smurt ind i motorolie og adrenalin.

 

Davy Kehoe live band (IRL)

En af Irlands førende elektronika-producere stiller op til en sjælden liveoptræden denne aften, når han med sit band tager publikum med på en højenergisk elektronisk ekskursion. Davy Kehoe opfører værker fra sin debut EP “Short Passing Game”, som bl.a. Pitchfork har hypet som et originalt nyt take på elektronisk musik. Med inspirationer fra Neu! og Suicide, forener Kehoe  krautrock-referencer med synkoperet trommemaskine, harmonika og dub-delay og bringer dance-musikken til nye højder.

 

Who's The Technician (IRL)

Som en gammel spand tunet af en bilmekaniker på syre, bumler Who’s The Technicians fremaddrivende, repetitive quickstepper-tracks ud af hvad der ville føles som en uendelig hovedvej.   

Spænd hjelmen!

 

Little Movies (IRL)

Det kan være svært at sætte ord på Little Movies virvar af elektroniske eskapader fra diverse modular gear. Ikke desto mindre er Morgan Buckley og Ben Donoghues duel af et projekt blevet karakteriseret som free styling noise, der lander et sted mellem Jeff Keens sound-art blatz og COUM Transmissions. I sidste ende er Little Movies nok mest af alt et bud på hvordan det ville lyde, hvis den skøre 90’er-science fiction gyser “Lawn Mover Man” skulle akkompagneres med live-score som stumfilm i 1920’erne.

 

 

Fredag d. 7 september

Dørene åbner: kl. 20:00

Koncerten starter: kl. 21:00

Pris: 110 kr. inkl gebyr

Relaterede koncerter

Alice sticker

SOUNDSCAPE / FIELD RECORDINGS

Kink Gong udfordrer begreber om tid, sted og etnicitet, når han forvandler østasiatiske feltoptagelser til psykedeliske ambiente lydcollager. Jaleh Negari (Eget Værelse) er tilføjet som support.

 

Kink Gong (FR)

Under aliaset Kink Gong gemmer sig den franske musiketnolog og kunstner Laurent Jeanneaus fascinerende dokumentationsprojekt af forsvindende og truet etnisk minoritetsmusik. Siden starten af 90’erne har han, på tværs af især det sydøstlige Asiens bakker og dale, foretaget timevis af feltoptagelser med en kontaktmikrofon og indsamlet et hav af folkemusik, hvoraf meget aldrig er dokumenteret før. De næsten 160 samlinger af oprindelig musik fra bl.a. Laos, Vietnam, Kina, Thailand og Afrika udgivet på primært Jeanneaus eget label, SUBLIME FREQUENCIES, gør Jeanneau til en af de mest dedikerede feltoptagere for regionen.

 

 

Sideløbende med sit musiketnologiske virke re-komponerer og transformerer Kink Gong sine feltoptagelser til nye eksperimenterende soundscapes, som på magisk vis åbner op for hidtil ukendte lydlige territorier. I sin interaktion med optagelserne vrider og kombinerer han flere traditioner, hvor bl.a. mødet mellem cambodiansk gongmusik, mellemøstlige strengeinstrumenter og kinesiske skolesange får en helt fjerde verden til at blomstre op. Jeanneau anvender generelt hele stereospektret i sine kompositioner og bevæger sig inden for både avantgardistiske lydkollager over abstrakte repetitive passager til mere harmoniske stykker. Den skæve og psykedeliske musik skubber til lytterens forståelse af tid og geografisk lokalitet, og genanvendelsen af de mange feltoptagelser udfordrer begreber som etnicitet og autenticitet.

 

 

Jeanneau afholder løbende workshops og masterclasses, hvor han bl.a. gennem lyd- og videooptagelser fortæller om sin faglige og kunstneriske praksis og sine mange rejseoplevelser. I forbindelse med koncerten på ALICE kan du dagen inden opleve ham til en artist talk på RMC.

 

 

Jaleh Negari

Musiker og komponist Jaleh Negari præsenterer ny musik i soloformat. På det roste debutalbum “Arch Waves” (Eget Værelse, 2016) udforsker Negari med et instrumentarium af gong’er, syngeskåle, fundne metalobjekter, granulare klaverflader, saxofoner og keyboards et knitrende spændingsfelt. Reallydsoptagelser, samplere og synths supplerer den spektralt orienterede musik, der bevæger sig fra det glatte og ambiente til det højintense rytmisk mættede. Negari er bl.a. kendt som trommeslager i grupperne Selvhenter og Pinkunoizu, som medlem af performancegruppen Meshes og som medstifter af kunstnerkollektivet Eget Værelse.

 

 

Onsdag d. 12 september

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 20:00

Pris: 100 kr. inkl gebyr

Relaterede koncerter

Alice sticker

KRAUT / SPACE ROCK

Jazz, space rock og globale stilarter mødes i en farverig psykedelisk eksplosion, når pionererne i tyske Embryo gæster ALICE i ny konstellation. Præsenteres i samarbejde med Goethe Institut Dänemark.

 

 

“Embryo – they are these crazy creative musicians playing really weird stuff”, udtalte selveste Miles Davis om de tyske legender, der med deres energiske blanding af psykedelisk space rock, jazz og etniske musikgenrer har markeret sig som et af historiens mest innovative og originale krautrock-bands. De blev dannet i 1969 af vibrafonisten Christian Burchard (1946-2018), der forinden havde været organist i forskellige jazz- og avantardeprojekter, og bl.a. spillet med medlemmer fra det toneangivende Amon Düül. Siden 2016 har multiinstrumentalist Marja Burchard ledt bandet videre fra sin far, som var det sidste oprindelige medlem.

 

 

Siden 1969 har Embryo bragt et væld af instrumenter i spil og hentet inspiration i et bredt spektrum af stilarter fra både Indien, Mellemøsten og Afrika, hvilket ligeledes har gjort dem til pionerer inden for den globale fusionsmusik. Bandet har udgivet mere end tredive albums og samarbejdet med over 400 forskellige musikere, deriblandt jazzpianisten Mal Waldron, saxofonisten Charlie Mariano samt internationale stjerner som Trilok Gurtu og Fela Kuti.

 

 

Da bandet med Christian Burchard i spidsen gæstede Global i 2015, kvitterede GAFFA med 5 stjerner og skrev: “En usædvanlig koncert med pionerer, der var solidt plantet i morgendagens virkelighed.”  

 

 

Drevet frem af deres store musikalske nysgerrighed, og med Marja Burchard i spidsen, fortsætter de i den nye konstellation med konstant at udfordre sig selv og publikum. Hvordan en Embryo-koncert kommer til at forløbe er aldrig helt til at vide, men det kan med garanti ikke blive andet end et glædeligt musikalsk genhør.

 

 

Line-up:

 

Jan Weissenfeldt - guitar

Maasl Maier - bas, irsk bouzouki

Wolfi Schlick - fløjte, Wawa Sax, sopran-sax

Jakob Thun - trommer, percussion

Marja Burchard - keys, vibrafon, trombone

 

 

 

Torsdag d. 13 september

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 20:00

Pris: 120 kr. inkl gebyr

Relaterede koncerter

Alice sticker

NORDIC FOLK

Et af Norges førende folkemusikalske orkestre, Valkyrien Allstars, viser nye veje for den nordiske folk med intense rytmer og masser af hardangerfele!   

 

Valkyrien Allstars henter inspiration i dybe nordiske traditioner og formår at give dem en vital og nutidig klang. Med udgangspunkt i hardangerfelen, der om noget inkarnerer lyden af norsk folkemusik, og som man også finder hos Alice-aktuelle Nils Økland, har Valkyrien Allstars skabt deres helt egen lyd. En lyd, der er umiskendeligt nordisk i tonen, men som også favner jazz og rock.

 

Bandet må efterhånden siges at være en institution i norsk musik, hvor deres musik har vandret fra små undergrundsklubber til store koncertsale. Allerede i 2008 vandt de prisen som bedste kunstner til Norges Folkelarm-festival. Siden har de udsendt en række roste plader - både under navnet Valkyrien Allstars og Valkyrien - og de har spillet koncerter i det meste af verden.

 

Bandet er fornemme ambassadører for den nordiske folkemusik, men med deres uortodokse tilgang til hardangerfelen og deres ofte rockede attack er de ligeledes med til at skubbe folkemusikken i nye retninger. Og så er bandet ikke mindst kendt for at skabe et brag af en fest til deres koncerter.

 

Således er der også lagt op til en solid folkemusikalsk extravaganza på Alice til september, når Valkyrien Allstars indtager scenen med den altid karismatiske Tuva Syvertsen i front. Forvent gnistrende sammenspil mellem hardangerfele og en intens rytmegruppe - og en grænseløs folkemusikalsk vision.

 

Fredag d. 14 september

Dørene åbner: kl. 20:00

Koncerten starter: kl. 21:00

Pris: 120 kr. inkl gebyr

Relaterede koncerter

Alice sticker

MINIMALISM

Den polske undergrunds supergruppe, Innercity Ensemble, bevæger sig mellem minimalisme og ekspressive mavepustere

 

Den polske scene for eksperimenterende musik har været blomstrende de seneste år. Og det i en helt ekstrem grad. Meget af musikken er centreret omkring det Krakow-baserede pladeselskab Instant Classic, der har spyttet den ene overvældende plade efter den ud. Hvis du vil høre spændende, pirrende musik. Så kig mod Polen og kig mod Instant Classic!

 

Innercity Ensemble er i den henseende lidt af en supergruppe. De syv medlemmer har alle forskellige projekter, men samler kræfterne i Innercity. De beskriver deres musik som et sted mellem Can, Taj Mahal Travellers, Gravity Adjusters Expansion Band, Faust, Sun Ra Arkestra, King Crimson, Miles Davis, Terry Riley, Popol Vuh, Embryo, The Ex, Fela Kuti, No-Neck Blues Band, Sao Paulo Underground og Mazzol.

 

Med andre ord, så skaber de syv musikere frie forløb, der veksler mellem en meditativ minimalisme og ekspressive udskejelser af overvældende musikalske mavepustere. Glæd dig til et møde med den polske undergrunds supergruppe, når Innercity Ensemble gæster Alice til september.

 

 

 

Onsdag d. 15 september

Dørene åbner: kl. 20:00

Koncerten starter: kl. 21:00

Pris: 120 kr. inkl gebyr

Relaterede koncerter

Alice sticker

IMPROV/FOLK

Den innovative norske guitarist og komponist Kim Myhr byder på tranceskabende forløb med et all star-hold, der tæller musikere fra bands som The Necks, Huntsville og Atomic. Koncerten er støttet af PULS.

 

At Kim Myhr formår at skabe magi ene mand på scenen med sin guitar har han tidligere demonstreret i København, bl.a. på Jazzhouse og til Festival of Endless Gratitude. Men at han tillige er en visionær arrangør, komponist og orkesterleder bliver tydeligt, når man eksempelvis lytter til hans seneste fremragende album på Hubro - den kritikerroste “You | me”. På albummet har han samlet et blændende hold af musikere, hvoraf de fleste tilhører eliten inden for nordisk improvisationsmusik, men han får også hjælp af den mesterlige australske trommeslager Tony Buck fra trioen The Necks.

 

Og netop The Necks kan være et oplagt pejlemærke, hvis man forsøge at nærme sig musikken på “You | me”. En musik, der både er rundet af ambiente lydflader, en arv fra den amerikanske minimalisme (med stor inspiration fra Steve Reich) og europæisk improvisationsmusik. Det er en musik, som fordyber sig i en gennemgående puls, der medfører en tranceskabende kvalitet som understreges af hele tre trommeslagere med Ingar Zach og Hans Hulbækmo som de to andre. Over slagtøjet svæver et væv af guitarer, der med Myhrs sans for at skabe ambiente overtoner sammen rummer en hel verden, som man kan fordybe sig i og lade sig henføre af.

 

Kim Myhr høstede i 2016 stor anerkendelse for sit arbejde med ligeledes Alice-aktuelle Jenny Hval og Trondheim Jazz Orchestra. Samme år udsendte han solo-albummet “Bloom”. “You | me”, der udkom i 2017, følger op med en slående kunstnerisk tyngde. Albummet modtog en ‘honourable mention’ til den prestigefyldte Nordic Music Prize, og de internationale anmeldere har nærmest stået i kø med roser. Og nu bliver der altså mulighed for at opleve guitaristen med det samlede You | me orkester på Alice. Koncerten støttes af PULS.

 

Sagt om “You | me”

 

"Kim Myhr is a master of slow-morphing rhythms and sun-dappled textures that seem to glow from the inside...It’s an album to bolster the spirits and ground the nerves: travelling music for big-sky vistas." - The Guardian

 

“Delicate and suffused with beauty, yet exudes a power derived from the clarity of its creative vision. Truly, an ocean of sound” - MOJO

 

Line-up

 

Kim Myhr: electric and acoustic guitars
David Stackenäs: electric and acoustic guitars
Håvard Volden: electric and acoustic guitars
Adrian Myhr: guitars, bass
Tony Buck: drums, percussion
Ingar Zach: percussion
Hans Hulbækmo: drums, percussion

 

Tirsdag d. 18 september

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 20:00

Pris: 120 kr. inkl gebyr

Relaterede koncerter

Alice sticker