Om koncerten

EXPERIMENTAL POP

Jessica Sligter indhyller ALICE i mørke, storladne kompositioner og sin klokkeklare vokal når hun spiller på dansk jord for første gang nogensinde. Sammen aften præsenterer Ydegirl sine mytiske popmusik.  Koncerten finder sted med støtte fra PULS.

 

Jessica Sligter

Jessica Sligter har for længst manifesteret sig som en af tidens vigtigste eksperimenterende stemmer og komponister i Norden. Med tråde til kunstnere som Robert Ashley, Anne Gillis og Scott Walker opererer Sligter i et mørkt, storladent og solidt instrumenteret klangrum. Blæsere, strygere, percussion og synthflader understøttes af hendes både kraftfulde og klokkeklare vokal, der væves ind og ud af de massive kompositioner, som konstant bevæger sig i spændingsfeltet mellem det dramatiske og det sårbare.

 

Sligters seneste album “A Sense of Growth” (Hubro, 2016) strøg direkte til toppen af The Wires liste over bedste albums i 2016 og fik ligeledes topanmeldelser i Uncut. Der er god grund til at glæde sig til efteråret, hvor hun er klar med “Polycrisis:yes!” (Butler & Butler, 2018) - et konceptalbum der i et tilsvarende mørkt, dystopisk klangunivers kritisk stiller sig overfor tidens politiske landskab og den braste europæiske drøm.

 

I forbindelse med udgivelsen turnerer Sligter i Japan, Mexico og resten af Europa inden hun rammer ALICE. Med sig har hun den anmelderroste amerikanske komponist og percussionist Sarah Hennies, der udover at akkompagnere Sligter på scenen medvirker på et lydværk i tourperioden, som man med garanti kan se frem til at høre når det udkommer i 2019. Jessica Sligter-koncerten finder sted med støtte fra Nordisk Kulturfonds PULS-pulje.

 

Ydegirl

 

Ydegirl er navnet på et oldtids mosefund, men af en teenage pige.  Hun blev fundet halvt kronraget og med et åbent og næsten opløst bryst og bækken.

 

Ydegirl er også alias til Andrea Novel's projekt og forestillingen om Yde's skæbne synes at være sevet ind i musikkens i lyd og tekst verden. Andre kvinder fra fortiden og nutiden har i projektet tidsalder vokset sig ind i musikkens fortælling. Komponisten og poeten Juana Inez de la Cruz fra den mexicanske barouque og feministen Donna Harraway vandre begge to i Ydegirl's aktuelle sange, med hver deres personlige og politiske fortælling om splittelse.

 

De fleste tracks er ledt af en vokal, der til tider er halvt sunget halvt talt og med en tone der nogle gange referer til en nordisk folketradition, mens den andre gange bevæger sig mere over i legende R&B , hip hop og pop agtige arrangementer.

 

Ydegirl gør overvejende brug af klassiske instrumenter som fløjte og stryg, som leder tankerne hen på kammermusik, mens de distortede hihats, subheavy kicks og subtropiske samples leder tankerne i en helt anden retning.

 

In English

 

The Dutch-Norwegian vocalist and composer Jessica Sligter received glowing reviews for her two previous albums. She is now ready to tour with her upcoming album “Polycrisis:yes!”(Butler & Butler, 2018) - a work that mixes crooner and experimental musics in a 'noir' conceptual space. Austere abstract electronics are juxtaposed with a dramatic expression reminiscent of operette. As such, a reflection of our times. The fabulous American percussionist and composer Sarah Hennies will join Sligter on stage, and also make and record a collaborative work during the tour period, to be released in 2019.

 

Ydegirl is also alias to the project by Andrea Novel. The personal fantasy evolved around the destiny of Yde, seems to have leaked into the sonical and lyrical life of the music, with references to a nordic tradition in the use of chamber instruments as flute and violin, and in the way the vocal is lead, partly sung partly spoken. The concert is supported by PULS.

 

 

Torsdag d. 15. november

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 20:00

Pris: 120 dkk inkl. gebyr

Relaterede koncerter

Alice sticker

EXPERIMENTAL

The Lake lægger endnu en gang op til et brag af en støttefest med et bundsolidt koncert- og DJ-lineup, dans, drinks og tombola. Kom og støt den uafhængige radio når det går ned på ALICE til november.

LIVE:

Yuri

Efterklang

Syvende & Sidst

Collider

 

DJs:

Xenia Xamanek & Ydegirl

Brevet

DJ Noiakölln & Captain Casablanca

 

Med deres nysgerrige og ihærdige indsats for at kuratere og udbrede kendskabet til alverdens musik, der typisk hverken har en plads i mainstream-radioens flow eller i public service radio, har den frivilligt drevne nonprofit internetradiostation The Lake de seneste år været et vigtigt tilhørssted for lyttere med appetit på nye lyde. Foruden at arbejde med eksperimenterende musikradio og dybdegående podcasts, har the Lake også udviklet sig til et bredere kuratorisk kollektiv, der står bag events som Works for Radio og festivalerne Badesøen og By The Lake.

 

Det er således ikke en underdrivelse at kalde The Lake for en helt uundværlig kilde inden for alternativ musik og lyttekultur. Men selvom The Lake primært drives med hjælp fra frivillige radioentusiaster, kræves der økonomiske ressourcer. The Lake holder derfor endnu en storstilet støttefest - en fest, der både har til hensigt at skabe en fejring af den musik, som The Lake hylder, men også at rejse penge til, at denne fortsat kan udbredes på endnu bedre vilkår!

 

Efter en uforglemmelig støttefest på Jazzhouse sidste år, er vi på ALICE glade for at kunne lægge hus til denne aften. Glæd dig til dans, drinks, tombola, cremen af DJs og - ikke mindst - til et stærkt line-up af danske kunstnere, der hver vil optræde med en kort koncert. Alle kunstnere spiller gratis for at støtte The Lake Radio.

 

Live:

 

Yuri

Bag aliasset Yuri står Susanne Mouritsen, der desuden er en del af projekterne Cabalist, Gersemi, Shell Fantasy og Xrara. Yuri byder på dronet og melodisk ambient, svøbt i dramatisk og ofte længselsfuld stemning. Hendes seneste udgivelse "Diamene" (Janushoved, 2018) har taget kegler hos publikum og anmeldere.

 

 

Efterklang

De tre medlemmer af Efterklang (Mads Brauer, Casper Clausen og Rasmus Stolberg) er medstiftere af The Lake Radio og vil til støttefesten optræde med helt nye numre, som synges på dansk. Efterklang spiller som de andre optrædende en kort koncert og er første band på scenen, hvor de får selskab af Lil Lacy (Soma & Lil, Valby Vokalgruppe m.fl.) og Victor Dybbroe (Girls in Airports m.fl.).

 

 

Syvende og Sidst

Performancekoret Syvende og Sidst består af otte kvinder, der gennem syv år har sunget, skreget, mumlet, lavet lyde og koncerter. Koret har med forskellige tilgange til lyd, musik og performance indgået et intimt og eksperimenterende samarbejde, hvor de arbejder med krop og stemme indenfor et improvisatorisk felt med udgangspunkt i rum og akustik.

 


Collider
Collider er et progressivt rockband med hang til drømmende guitarmusik og progressive skift. Deres astrale blanding af 90'er slackerrock og stjerneklar shoegaze befinder sig konstant der hvor euforien er lige ved at kamme over, og gør dem til et af de mest interessante nyere livebands på den danske scene. Collider er aktuel med singlen "Glockster" (Escho, 2018).

 

DJs

XENIA XAMANEK og YDEGIRL (Andrea Novel) har de seneste år markeret sig som to stærke stemmer på samtidskunst- og musikscenen, i feltet mellem musik, performance og billedkunst. Deres fælles dj-sæt åbner aftenen. BREVET svæver over en bermudatrekant udspændt mellem vemodig ø-disko over firsercalypso til afrikansk synthesizerpop. Brevet er aftenens resident og sørger for kontinuerlig god stemning. Bag DJ NOIAKÖLLN & CAPTAIN CASABLANCA gemmer sig The Lakes egne Sandra S. Borch og Casper Clausen – begge garanter for floorfillers og store tunes. Teamet afslutter støttefesten med et kaotisk og festligt sæt.

 

Fredag d. 16. november

Dørene åbner: kl. 20:00

Koncerterne starter: kl. 21:00

Pris:

Standardbillet: 160 dkk inkl. gebyr

Donationsbillet: 160 dkk inkl. gebyr + 100/500 kr

Relaterede koncerter

Alice sticker

ARABESQUE / TURKISH FOLK

Arabesque-melodier galore og elektronisk percussion-vanvid. Festen er fuldendt når den tyrkiske klarinet-virtuos Cüneyt Sepetçi gæster ALICE med sit nye duo line-up.

 

 

Klarinettisten Cüneyt Sepetçi har rødder i distriktet Dolapdere i det centrale Istanbul. Et distrikt, som er hjemsted for byens romaer, hvoraf mange oprindeligt har bragt traditioner med sig fra Thrakien. Samtidig er distriktet berømt for at levere musik til Istanbuls bryllupper, fester og parader, og Sepetçi er en del af byens dygtigste og mest efterspurgte musikere inden for feltet.

 

 

Med den baggrund, og efter hans forrygende koncert med bryllupsorkestret Dolapdere på Roskilde Festival i 2014, forbinder de fleste Cüneyt Sepetçi med stort anlagt tyrkisk bryllups- og festmusik. I efteråret 2018 er Sepetçi tilbage på Europa-tour i en mere nedskaleret, men bestemt ikke mindre energisk udgave. Med Volkan Severs pulserende synth som springbræt skejer Sepetçi ud i komplekse klarinetsoloer, hvis blafrende toner spiller op til det distinkte mikrotonale keyboard. Resultatet er et saftigt klangunivers af preset sounds, arabesque-melodier og et elektronisk percussion-vanvid, der kan sætte gang i enhver fest.

 

 

Sepetçis seneste album “Bulgar Gaydas" (Living Music Duplication, 2017) er live-indspillet i første take med flere af Dolapdere-musikerne. To trommeslagere på hhv. tapan og darabouka i konstant duel med den tyrkiske trommemaskine danner et komplekst rytmisk fundament for klarinet, zurna og violin, der skiftevis væver ældgamle arabesque-melodier ind og ud af musikken. Vi glæder os helt uhæmmet til at kunne byde ham velkommen, når han tænder op under festen på ALICE med sit duo-setup.

 

English:

 

Istanbul’s traditionally informed clarinet virtuoso Cüneyt Sepetçi is on an intense trip into modern Turkish wedding and party music. After mashing up the place at Roskilde Festival 2014 with the full Dolapdere wedding orchestra, Cüneyt will be back in November 2018 for his first Euro tour proper in a trimmed down, but no less crazy duo line-up - accompanied only by a master of the micro-tonal keyboard, the instrument without no wedding or circumcision party in the area is complete. Expect juicy preset sounds, clarinet stabs, arabesque melodies galore and electronically enhanced percussion madness at this gig.

 

 

Lørdag d. 17. november

Dørene åbner: kl. 20:00

Koncerten starter: kl. 21:00

Pris: 160 dkk inkl. gebyr

Relaterede koncerter

Alice sticker

ROOTS / ELECTRONIC

Visionære MITÚ får det absolut bedste ud af mødet mellem colombiansk roots og elektronisk musik. Glæd dig til en sand dansefest når de gæster ALICE til november.

 

Duoen MITÚ, der er prisbelønnet som “Colombia’s Best Electronic Act”, udgøres af perkussionisten Franklin Tejedor og Julián Salazar på synths. Både Tejedor og Salazar har begge markeret sig som nogle af tidens vigtigste musikere på den colombianske elektroniske scene, og beskriver selv, ganske rammende, projektet MITÚ som “psychedelic techno from the jungle”. I møder mellem århundreder gamle colombianske musiktraditioner og hektiske elektroniske udskejelser, tager duoen sin lytter med på en afrofuturistisk rejse til et fremtidens Palenque. MITÚ har skabt et helt originalt musikalsk sprog og byder på svært fængende numre, som det er næsten umuligt at stå stille til.

 

Siden 2011 har MITÚ turneret i Europa, USA og Sydamerika på festivaller som BIME (Bilbao), Lollapalooza (Chile), Lollapalooza (Argentina, MaMA Paris, Sónar Bogotá, Womad (UK) og Gather Festival i Stockholm. Albummet “Cosmus” (ZZK Records, 2017) blev hædret som årets bedste colombianske album i Shock Magazine og blev desuden rost til skyerne i bl.a. Rolling Stone, Noisey og NPR.

 

MITÚ er klar med deres nye album “Los Angeles” (ZZK Records, 2018) og spiller i den anledning deres første danske koncert nogensinde. Der er altså god grund til at kridte danseskoene og glæde sig til MITÚ gæster ALICE til november.

 

 

In English:

 

Awarded as Colombia's Best Electronic Act, MITÚ is a “Psychedelic Techno From The Jungle" live act duo formed by Julián Salazar on synths and machines and percussionist Franklin Tejedor. Throughout their career, MITÚ have performed all over Latin America, Europe and the US, highlighting important festivals such as Amsterdam Dance Event -ADE-, BIME Bilbao, Lollapalooza Chile, Lollapalooza Argentina, NRMAL Mexico, MaMA Paris, Sommarscen Malmö, Transmusicales Rennes, Sónar Bogotá, Womad UK and Gather Festival Stockholm, among others. MITÚ is ready with their 4th album “Los Angeles” (ZZK Records, 2018) and is playing their first Danish concert ever at ALICE.

 

 

Tirsdag d. 20. november

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 21:00

Pris: 120 dkk inkl. gebyr

Relaterede koncerter

Alice sticker

Forfatteren Michael Valeur og komponisten Jesper Siberg er tilbage som duo. Som i 80’erne vil Valeur/Siberg med musik og ord beskrive perioden set indefra. Teksterne fra dengang fremføres uredigerede, mens anekdoterne og en række nyere digte fungerer som tilbageblik fra det sted duoen står i dag.

OBS: Der sælges 100 billetter til arrangementet. Kun siddepladser.

 

80’erne! Et årti, der er både elsket og hadet. Et årti, hvor linjerne blev trukket skarpt op og hvorfra der fortsat går lige linjer frem til i dag. Forfatteren Michael Valeur og komponisten Jesper Siberg var på hver deres måde og sammen en del af 80’ernes kunstneriske udtryk. Valeur som digter med udspring i bz- og punkbevægelsen. Siberg som elektronisk musiker og sangskriver. Blandt andet i gruppen Scatterbrain, der udgav to banebrydende albums i tidens elektroniske post-punk-bølge.

 

Sammen udgjorde de duoen Valeur/Siberg, hvor musik og ord mødtes i en dyster og indædt performance, der beskrev livet som ung i 80’ernes københavnske undergrund. Sammen udgav de også de tre værker ”Kærlighed til kniven (1985)”, ”Det drejende punkt (1984)” og ”Mørkets splintrede øje (1982)”, hvor duoens intense udladninger blev indspillet og udgivet på Irmgardz.

 

Onsdag 21. november 2018 træder Valeur/Siberg igen op på scenen. Anledningen er, at disse tre værker på denne dato gøres digitalt tilgængelige (via pladeselskabet Glorious Records), og fordi Valeur og Siberg i 2019 barsler med et nyt show, hvor Valeur/Siberg vil beskrive, hvordan 80’erne blev oplevet indefra med musik, ord og refleksioner.

 

Aftenens show er en forsmag på dette. Der vil blive læst tekster, spillet musik og fortalt historier fra 80’erne. Teksterne fra dengang fremføres uredigerede og som en tidsmaskine vil de tage publikum med tilbage og vise tiden som den var, mens anekdoterne og en række nyere digte fungerer som tilbageblik fra det sted duoen står i dag.

 

 

 

Onsdag d. 21. november

Dørene åbner: kl. 19:00

Foredraget starter: kl. 20:00

Pris: 70 dkk inkl. gebyr

Relaterede koncerter

Alice sticker

AVANT-JAZZ

Der er lagt op til en sonisk oplevelse af de sjældne med den norske trio Supersilent. Med deres kosmiske mix af fri improvisation, akustiske instrumenter og elektronik indtager de ALICE i kvadrofonisk lydformat. Koncerten er støttet af PULS.

 

Supersilent har på mange måder manifesteret sig som en institution på den nordiske  eksperimenterende musikscene, men er samtidig et orkester, der konstant formår at udvikle sig og folde helt nye klange ud i mødet mellem akustiske instrumenter og elektronik. Gruppen, der i over to årtier er blevet ved med at skubbe grænserne for moderne improvisationsmusik, holder alle parametre åbne og trækker det ene øjeblik på hardcore noise og industrial og det næste på referencer til Stockhausen og Miles Davis.

 

Denne aften kommer den norske supergruppe til at lyde vildere end nogensinde før, når de udnytter det fulde potentiale af ALICEs nye kvadrofoniske lydanlæg og pakker publikum ind i et intenst ambient lydtæppe.

 

Bestående af den virtuose jazztrompetist Arve Henriksen, Ståle Storlykken på keyboards og Helge Sten på tapes og lydeksperimenter, samler Supersilent nogle af Norges bedste musikere. Med over 10 albums i bagagen har gruppen turneret i hele verden, samarbejdet med artister som Laurie Anderson, Motorpsycho, Elephant9 og Terje Rypdal og nedlagt festivaler som Big Ears i Knoxville Tennessee, SONAR Festival, Øya Festival og Roskilde Festival. Supersilent spillede desuden en magisk koncert på Jazzhouse i 2014 med selskab af guitarfænomenet Stian Westerhus.

 

Trioen, som i øvrigt blev nomineret til Nordisk Råds Musikpris i 2017, står klar med albummet “14” (Smalltown Supersound) når de lægger vejen forbi ALICE til november. Der er god grund til at glæde sig! Koncerten finder sted med støtte fra PULS.

 

Line-up:

Helge Sten - elektronik, guitar, keyboards

Ståle Storløkken - keyboards, synth, elektronik

Arve Henriksen - trompet, stemme, trommer, elektronik

 

English

 

A mainstay on Norway’s music scene over the last two decades, Supersilent continues to push the boundaries of modern improv. All parameters are open. From moment to moment, they can touch on elements of hardcore noise, imply industrial soundscapes, recall Miles at the Fillmore or Stockhausen in Donaueschingen, or play the most delicate and filigree “ambient” sound-washes. Every recording and every concert is a unique occasion, not to be repeated, and their music lives in a no-man’s-land between the genres, somewhere between rock, electronica, jazz and modern composition. Supersilent was nominated for the Nordic Council Music Prize 2017. Their latest album "14" will be released by the end of September 2018 on Smalltown Supersound.

 

Torsdag d. 22. november

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 20:00

Pris: 160 dkk inkl. gebyr

Relaterede koncerter

Alice sticker

VAUDOU FUNK

Glæd dig til dansende voodoo-trance, syngende call-response og funky basgange, når Vaudou Games gæster ALICE. Før og efter koncerten vender vores gode ven Kipanga plader.

 

Orkestret Vaudou Game leverer en gedigen omgang 70’er-inspireret afro-funk med afsæt i Togos traditionelle voodoo-kultur. Bandleder og ophavsmand Peter Solo kommer fra Aného-Gidji i Togo, en af voodoo-kulturens højborge, og har gjort det til sin mission at bringe den spirituelle og musikalske arv ind et moderne setup.

 

Spirituelle sange er en fundamental del af voodoo-kulturen, men traditionelt set er de aldrig blevet akkompagneret af harmoniske instrumenter - ingen balafon, ingen kora, kun trommer har understøttet sangerne. I 2012 satte Peter Solo sig for at udforske og afkode skalaerne fra beninske og togolesiske voodoo-sange, så de kunne spilles på moderne instrumenter, som lagde grunden for Vaudou Games fabelagtige debutalbum "Apiafo".

 

Siden debuten er det blevet til to plader; senest “Otodi”. Er fortsættes lyden af Vaudou Games knivskarpe grooves og en rå funklyd, der vækker minder om legendariske 70’er-bands som Orchestre Poly-Rythmo de Cotonou og El Rego.

 

Glæd dig til dansende trance og syngende call-response dialog på både fransk og det togolesiske sprog mina, når Vaudou Games gæster ALICE.

 

English:

Among the fruits of the convergence between African and Afro-American musicians, there is one lesser-known genre that hails from the cradle of vaudou culture in Togo, Benin, and whose key figures, Poly-Rythmo of Cotonou, Dama Damawuzan, or El Rego, have, since the 1970's, had their popularity confined to afro-groove fans. Specific to this region of Africa is the use, during vaudou  rituals, of characteristic lines that differ from everything one may hear in neighbouring cultures.

 

The idea of integrating these haunting lines, sung in honor of the Divinities, to an energetic 70's Afro-funk was an obvious extension in Peter Solo's mind of the analogy he found between this vaudou tradition and trance inducers such as Blues, Funk, as well as the Rythm'n Blues of James Brown, Otis Redding and Wilson Picket.

 

Peter Solo heard this new sound coming through him and named it Vaudou Game.

 

 

Fredag d. 23. november

Dørene åbner: kl. 20:00

Koncerten starter: kl. 21:00

Pris: 150 dkk inkl. gebyr

Relaterede koncerter

Alice sticker

PSYCHEDELIC POP

Originale, skæve og visionære sange fra det alternative musikikon Gruff Rhys - tidligere frontfigur i walisiske Super Furry Animals. Rhys er klar med det længe ventede album 'Babelsberg' (Rough Trade). Engelske Bill Ryder-Jones (Domino) er tilføjet som support. Præsenteres i samarbejde med smash!bang!pow!

 

Op gennem 90'erne var Gruff Rhys som frontfigur i Super Furry Animals med til at skabe et tiltrængt skævt og psykedelisk modstykke til en stadig mere strømlinet britpop. Ikke for ingenting udråbte bl.a. en på det tidspunkt desillusioneret Damon Albarn Super Furry Animals som et af de få bands, der formåede at hæve sig over sumpen af britpop-kloner. Som britpopperne havde Super Furry Animals og Rhys absolut sans for solide ørehængere, men de formåede at iklæde disse en barok historiefortælling, udsyrede lydeventyr, folket sensibilitet og ikke mindst en stolt insisteren på en walisisk identitet. Bandet blev takket være deres skæve charme og innovative tilgang til popmusikken alternative helte, der ikke mindst vandt respekt hos andre musikere. Således kunne de endda overtale Paul McCartney til at gnaske sig gennem et "carrot and celery rhythm track" på albummet 'Rings Around the World'!

 

Gruff Rhys' musikalske liv efter Super Furry Animals har ikke været mindre kedeligt. Han har samarbejdet med kunstnere som Manic Street Preachers og Danger Mouse, og så har han samarbejdet med den legendariske hiphop-gruppe De La Soul om et nummer til Gorillaz' album 'Plastic Beach'. Han har også skabt musik til computerspil og film, heriblandt et rost soundtrack til filmen 'Set Fire to the Stars', hvor Rhys med bl.a. medlemmer fra Portishead skabte et jazzet og atmosfærisk score.

 

Som solo-kunstner har Gruff Rhys efterhånden opbygget et stærkt katalog af ofte konceptuelle plader (bl.a. et album om hans lidenskab for at samle på hotel shampoo!), der viser, at hans blanding af stort tænkte visioner og krøllet fortælletalent stadig er intakt. Til juni udsendes det nye album, 'Babelsberg' (Rough Trade) - opkaldt efter en lokation ved Potsdam lidt uden for Berlin, men også efter myten om Babelstårnet, hvor menneskets stræben efter at beherske himlen fører til kollaps og kaos. På albummet henter Rhys både hjælp fra det 72 personer høje BBC National Orchestra of Wales og tidligere Flaming Lips-trommeslager Kliph Scurlock. Fra albummet har man allerede kunnet høre singlen 'Frontier Man' - en herligt folk-klingende og strygersmægtende sag, der næsten kan lede tankerne hen på Walker Brothers.

 

Det er med stor glæde, at Alice kan byde velkommen til den fabulerende og originale sangskriver. Præsenteres i samarbejde med smash!bang!pow!

 

Bill Ryder-Jones (UK)

Multiinstrumentalist, producer og komponist Bill Ryder-Jones leverer aftenens supporten med sine atmosfæriske indierock-sange. Ryder-Jones er på trapperne med sit fjerde album "Yawn" (Domino Records, 2018), og har med førstesinglen "Mither" allerede varslet, at der i den grad er noget at glæde sig til.

 

English:

 

Gruff Rhys is by many known for his work with Super Furry Animals, who forged their own path in the height of Brit-pop hysteria, creating music that had indie-rock at its centre with elements of folk, psychedelia and electronica. Rhys marks his fifth solo record with “Babelsberg” (Rough Trade, 2018) - a ten song gazetteer of modern times with a psychedelic pop twist. Each song is set to timeless, indelible melodies, and, amazingly for a record that lyrically pulls a very sharp focus on the times we’re living in. A legend not to be missed.

 

 

Lørdag d. 24. november

Dørene åbner: kl. 20:00

Koncerten starter: kl. 21:00

Pris: 135 dkk inkl. gebyr

Relaterede koncerter

Alice sticker

TROUBADOUR/FOLK

Oplev eksklusiv koncert med en af Italiens helt store troubadourer, Vinicio Capossela, der optræder med sin trio og poetiske sange fra albummet Canzoni della Cupa. Præsenteres i samarbejde med Societá Dante Alighieri Copenaghen og Det Italienske Kulturinstitut.

Det er en af Italiens helt store navne, der gæster ALICE i november, hvor troubadouren og poeten Vinicio Capossela optræder med sin trio. Capossela er et ægte renæssance-menneske, der har gjort sig bemærket som både forfatter, skuespiller og selvfølgelig musiker og sangskriver. Han har samarbejdet med navne som guitarist Marc Ribot og det amerikanske band Calexico, og hans egen musik har fundet stor popularitet, ikke kun i Italien, hvor hans seneste album, ‘Canzoni della cupa’, har fået guldplade-status, men også i mange andre lande.

 

Imidlertid er Capossela en sjælden gæst i det skandinaviske, og derfor er ALICE stolte af at kunne præsentere intimt show med hans trio. Det er netop musikken fra ‘Canzoni della cupa’ der er i fokus, når Capossela indtager scenen med de to fremragende guitarister Alessandro “Asso” Stefana og Victor Herrero. Sidstnævnte har ved flere lejligheder optrådt på Jazzhouse, både solo og med navne som Baby Dee og Josephine Foster. Sammen fremmaner trioen et på én gang mytisk, magisk og realistisk syditaliensk landskab, der kan minde om den måde som netop Calexico har fremmanet grænseegnen mellem Mexico og USA i deres musik.

 

Capossela trækker både på talrige traditioner inden for italiensk folkemusik, på græsk rembetiko og på amerikanske forbilleder som Tom Waits og Bob Dylan. Og som altid løber der en dyb litterær åre i hans univers, der træder i fodsporene på både moderne og klassiske forfattere - fra Fante og Céline til Coleridge og Chaucer. Som forfatter er han selv blevet hyldet og modtog bl.a. en litterær pris fra Società Dante Alighieri i 2015. Og netop den danske afdeling af Società Dante Alighieri er da også med til at præsentere koncerten på ALICE sammen med Det Italienske Kulturinstitut.

 

In English:

The iconic Italian troubadour and poet Vinicio Capossela pays a rare visit to Denmark where he performs in an intimate setting at ALICE with the two masterful musicians Alessandro “Asso” Stefana and Victor Herrero. Together the trio will draw on the music from Capossela’s landmark record ‘Canzoni della cupa’. A record that stands out as a monumental work for the anthropology of Southern Italy, an album that restores and endows a deep-seated oral tradition - made of superstition and religion, tradition and migration - with literary dignity. A truly special evening with one of Italy’s most hailed folk musicians - presented together with Societá Dante Alighieri Copenaghen and The Italian Culture Institute.

 

 

Søndag d. 25. november

Dørene åbner: kl. 14:00

Koncerten starter: kl. 15:00

Pris: 175 dkk inkl. gebyr

Relaterede koncerter

Alice sticker

TROUBADOUR/FOLK

Oplev eksklusiv koncert med en af Italiens helt store troubadourer, Vinicio Capossela, der optræder med sin trio og poetiske sange fra albummet Canzoni della Cupa. Præsenteres i samarbejde med Societá Dante Alighieri Copenaghen og Det Italienske Kulturinstitut.

Det er en af Italiens helt store navne, der gæster ALICE i november, hvor troubadouren og poeten Vinicio Capossela optræder med sin trio. Capossela er et ægte renæssance-menneske, der har gjort sig bemærket som både forfatter, skuespiller og selvfølgelig musiker og sangskriver. Han har samarbejdet med navne som guitarist Marc Ribot og det amerikanske band Calexico, og hans egen musik har fundet stor popularitet, ikke kun i Italien, hvor hans seneste album, ‘Canzoni della cupa’, har fået guldplade-status, men også i mange andre lande.

 

Imidlertid er Capossela en sjælden gæst i det skandinaviske, og derfor er ALICE stolte af at kunne præsentere intimt show med hans trio. Det er netop musikken fra ‘Canzoni della cupa’ der er i fokus, når Capossela indtager scenen med de to fremragende guitarister Alessandro “Asso” Stefana og Victor Herrero. Sidstnævnte har ved flere lejligheder optrådt på Jazzhouse, både solo og med navne som Baby Dee og Josephine Foster. Sammen fremmaner trioen et på én gang mytisk, magisk og realistisk syditaliensk landskab, der kan minde om den måde som netop Calexico har fremmanet grænseegnen mellem Mexico og USA i deres musik.

 

Capossela trækker både på talrige traditioner inden for italiensk folkemusik, på græsk rembetiko og på amerikanske forbilleder som Tom Waits og Bob Dylan. Og som altid løber der en dyb litterær åre i hans univers, der træder i fodsporene på både moderne og klassiske forfattere - fra Fante og Céline til Coleridge og Chaucer. Som forfatter er han selv blevet hyldet og modtog bl.a. en litterær pris fra Società Dante Alighieri i 2015. Og netop den danske afdeling af Società Dante Alighieri er da også med til at præsentere koncerten på ALICE sammen med Det Italienske Kulturinstitut.

 

In English:

The iconic Italian troubadour and poet Vinicio Capossela pays a rare visit to Denmark where he performs in an intimate setting at ALICE with the two masterful musicians Alessandro “Asso” Stefana and Victor Herrero. Together the trio will draw on the music from Capossela’s landmark record ‘Canzoni della cupa’. A record that stands out as a monumental work for the anthropology of Southern Italy, an album that restores and endows a deep-seated oral tradition - made of superstition and religion, tradition and migration - with literary dignity. A truly special evening with one of Italy’s most hailed folk musicians - presented together with Societá Dante Alighieri Copenaghen and The Italian Culture Institute.

 

 

Søndag d. 25. november

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 20:00

Pris: 175 dkk inkl. gebyr

Relaterede koncerter

Alice sticker

Sofia Jernberg kuraterer

Sofia Jernberg kuraterer: En aften med hypnotiserende tuareg-musik fra Les Filles de Illighadad og eksplosive udskejelser på saxofon.

Den etiopiske fødte sopran, eksperimenterende musiker, komponist og Fire! Orchestra-medlem, Sofia Jernberg, har gennem de seneste år fået sin stemme igennem med sine værker der krydser mellem jazz, klassisk og moderne kompositionsmusik. Over to dage i november har Jernberg sammensat et program til ALICE, der byder på ørken-blues, metal-opera og saxofon-eksperimenter. Koncerterne finder sted med støtte fra puls.

 

Les Filles de Illighadad

Fremtidens tuareg-musik drives frem af to kvinder, Les Filles de Illighadad. De blander traditionelle rytmemønstre med elektriske guitarer og skaber en medrivende musik, der er organisk og tidsløs. Les Filles de Illighadad spillede en af deres første koncerter uden for Niger, da de forrige år besøgte Global, hvor de tryllebandt rummet med deres hypnotiske og manende musik.

 

Mette Rasmussen

Mette Rasmussen har gjort sig bemærket med sine personlige og intense fraseringer og har en grænsesøgende tilgang til sit instrument, der blandt andet indebærer, at hun kan finde på at lægge genstande som tomme dåser ned i hornet for at vride nye klange ud af det. Hun har flere gange givet forrygende koncerter på Jazzhouse, der altid understreger hendes store tekniske og kreative overskud.

 

In English

Over two nights the Ethiopian-born soprano, composer, and Fire! Orchestra member Sofia Jernberg is curating the program at ALICE. Future Tuareg music from the female led avant-rock group Les Filles de Illighadad. Mixing traditional percussion with electric guitars, Les Filles brings ancient village folk music into the modern era. Mette Rasmussen is a Danish saxophone player based in Trondheim, Norway. She works in the field of improvised music, drawing from a wide range of influences, spanning free jazz to textural soundwork.

 

 

Torsdag d. 29. november

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 20:00

Pris: 130dkk inkl. gebyr

Partout-billet til begge aftener: 200 dkk inkl. gebyr

Relaterede koncerter

Alice sticker

Sofia Jernberg kuraterer

Sofia Jernberg kuraterer: Performativ metal, der bevæger sig mellem horrorfilm og opera, og frie improvisationer på saxofon.

Den etiopiske fødte sopran, eksperimenterende musiker, komponist og Fire! Orchestra-medlem, Sofia Jernberg, har gennem de seneste år fået sin stemme igennem med sine værker der krydser mellem jazz, klassisk og moderne kompositionsmusik. Over to dage i november har Jernberg sammensat et program til ALICE, der byder på ørken-blues, metal-opera og saxofon-eksperimenter. Koncerterne finder sted med støtte fra puls.

 

Lazyblood

Islandske Lazyblood beskriver selv deres musik som metal-opera. Den lader vi lige hænge lidt. Deres take på metal trækker veksler på horror soundtracks fra 80’erne, performance, japansk prog og ja opera. De kunstnere bag Lazyblood Valdimar Jóhannsson og Erna ómarsdóttir leverer altid helt unikke shows, der med ekstrem performativitet sætter metalmusikken udtryk på prøve.

 

Christine Abdelnour

Christine Abdelnour har udviklet sin helt egen personlige tilgang til saxofonen. I fri improvisation skaber hun med ‘extended techniques’ og akustiske distortion unikke mikrotonale lyduniverser. Hun har udgivet en lang række soloprojekter og indgået i samarbejder med musikere som Andy Moor, Andrea Neumann, Raymond Strid, Sven- Ake Johansson og Chris Corsano.

 

In English

Over two nights the Ethiopian-born soprano, composer, and Fire! Orchestra member Sofia Jernberg is curating the program at ALICE. The Icelandic band Lazyblood is a duet with Valdimar Jóhannsson and Erna Ómarsdóttir. The music is described as an electronic metal opera with some theatrical and physical input, some touch of disco and innovative headbanging. Christine has developed a unique personal language, producing sounds that are close to those of electroacoustic music but on a purely acoustic instrument. She approaches sound as a malleable material, rich in concrete textures which combine breath, silence and countless acoustic distortions.

 

 

Fredag d. 30. november

Dørene åbner: kl. 20:00

Koncerten starter: kl. 21:00

Pris: 130dkk inkl. gebyr

Partout-billet til begge aftener: 200 dkk inkl. gebyr

Relaterede koncerter

Alice sticker