Mythic Sunship: 2-dages residency på ALICE 

Under titlen “Inspiration/Exploration” runder det kosmiske danske band Mythic Sunship Vinterjazz 2020 på ALICE af med 2 dages residency. En hel mini-festival i festivalen, hvor du ud over bandet selv kan opleve et vidtfavnende spektrum af inspirerende musikalske udtryk. Mythic Sunship er netop nu aktuelle med live-albummet “Changing Shapes”, optaget på Roadburn Festival. 

28/02, kl. 20.00
Mythic Sunship 2-day Residency: KPTTM, Josefine Opsahl, France, Mythic Sunship

29/02, kl. 20.00
Mythic Sunship 2-day Residency: Yuri, Muriel Grossmann Quintet, Narcosatanicos, Mythic Sunship w. special guests

Danske Mythic Sunship har mildest talt haft vind i de kosmiske sejl de sidste par år. Bandets blanding af tung spacerock, psykedelisk jazz, prog og kosmiske jams har ikke kun imponeret det hjemlige publikum, men også skaffet Mythic Sunship begejstrede fans i udlandet.

“På én gang et næsten dræbende sansebombardement og en magnetisk altopslugende kraft, der ansporer til hypnotisk ekstase”, skrev GAFFA i en 5-stjernet anmeldelse af seneste studiealbum med den passende titel “Another Shape of Psychedelic Music”. Albummet banede for bandet adgang til nogle af Europas førende festivaler, som Le Guess Who og Roadburn. Og netop besøget på sidstnævnte, hvor bandet spillede hele tre koncerter, blev dokumenteret til det netop udsendte live-album “Changing Shapes”. Et album, der viser, hvor fremragende et live-band, de er.

Det fik man også at mærke, da bandet til Vinterjazz 2019 gæstede et fyldt ALICE. Meget passende vender de nu tilbage, men ikke med en sædvanlig koncert. I stedet har Mythic Sunship fået æren af at afrunde Vinterjazz 2020 med et 2-dages residency, hvor de har sammensat et storslået program under titlen “Inspiration/Exploration”. En slags mini-festival, hvor bandet både afsøger nye veje og fremviser en række af de musikalske visioner, som inspirerer dem selv. De har derfor lagt vægt på et program med stor diversitet. Her kan du opleve alt fra progressiv jazz og moderne klassisk musik til eksperimenterende rock, elektronisk musik, avant-calypso og drejelire! Og selvfølgelig kan du også opleve Mythic Sunship selv.

KPTTM

En duo, der med deres blanding af rå improvisation og tranceskabende dansemusik, er svær at sætte i bås. Men én ting er sikker: deres koncerter er altid intense og medrivende, hvad man bl.a. Kunne opleve, da de gæstede ALICE som support for The Dead C i 2018. Duoen består af guitarist Kristian Poulsen (Spost, Easy Rider m.fl.) og trommeslager Toke Tietze Mortensen (yoyooyoy, ToTo).

Josefine Opsahl

Josefine Opsahl kommer fra den klassiske musik, men bruger elektroniske elementer til at kombinere stemninger og udtryk fra sin baggrund med moderne ambient. Det er fremadtænkende, grænsesøgende og et friskt bud på, hvordan klassisk musik kan lyde i en moderne kontekst. Opsahl er kendt fra bl.a. projekter som We Like We og KOTTOS, men er også en stærk oplevelse som solist.

France

Dronet drejelire møder hypnotisk krautrock og smadret ekstase. Forestil dig Velvet Underground til middelalder-marked, og du har en eller anden skæv idé om, hvordan denne vilde franske trio lyder. Gæster på Festival of Endless Gratitude i 2018 kan tale med om, at dette er et live-band ud over det sædvanlige.

Yuri

Det københavnske miljø for eksperimenterende, elektronisk musik nyder kronede dage, og Yuri med det borgerlige navn Susanne Mouritsen er en glimrende eksponent for den opfindsomhed og nysgerrighed, der er fællesnævner for de forskellige strømninger. Ved første indtryk kan hendes musik kategoriseres som en slags industriel new age, men den pumpende trance ulmer under overfladen, og magien opstår netop i dette krydsfelt mellem to på papiret modsætningsfyldte musikalske retninger. Det er intet tilfælde, at Yuri som live-musiker både favner fordybelseskoncerter og DJ-sets til beton-raves, og denne udtryksmæssige bredde gør hende til et oplagt navn at præsentere i en kontekst af diversitet og forskelligartethed.

Narcosatanicos

Et band der bryder formen for, hvordan rockmusik kan spilles og lyde. Med to trommeslagere og saxofonist udfordrer de det gængse rock-format og trækker musikken i retning af både jazz, støjrock og metal. Da magasinet Undertoner for nylig lavede en opgørelse over det forgangne årtis bedste danske plader, var bandets fremragende “Body Cults” fortjent på listen. Og så er det Aarhus-baserede band tilmed et af Danmarks vildeste live-bands.

Muriel Grossmann Quintet

Mythic Sunship står i dyb gæld til den spirituelle jazz. Ikke mindst John Coltrane og Sun Ra. Det giver derfor også god mening, at de har inviteret den østrigske saxofonist Muriel Grossmann, som på fremragende vis bygger videre på arven fra nogle af den spirituelle jazz’ store navne. Ikke mindst netop Coltrane og Ornette Coleman er klare pejlemærker. På det nyligt udsendte album, “Reverence”, dykker Grossmann ned i jazzens dybe afrikanske rødder, samtidig med at hun fører rødderne ind i et moderne univers. Grossmann optræder på ALICE med sin faste Muriel Grossmann Quintet.

Mere info:

28/02, kl. 20.00
Mythic Sunship 2-day Residency: KPTTM, Josefine Opsahl, France, Mythic Sunship

29/02, kl. 20.00
Mythic Sunship 2-day Residency: Yuri, Muriel Grossmann Quintet, Narcosatanicos, Mythic Sunship w. special guests

Bemærk: der kan købes partoutbillet til begge aftener for 250 dkk. Pris pr. aften: 160 dkk. Billetter via Billetto.

Om Vinterjazz:

Koncerten er en del af den landsdækkende festival Vinterjazz, der fejrer 20 års jubilæum den 6.-29. februar 2020. Programmet offentliggøres løbende på www.jazz.dk