Om koncerten

Der er revolution i luften, når palæstinensiske 47SOUL 1. maj bringer deres højenergiske og grænsenedbrydende dansemusik, ‘shamstep’, til ALICE

 

47SOUL har introduceret verden til en helt ny genre ’shamstep’ – en høj pulserende blanding af den traditionelle arabiske dansemusik dabke og palæstinensisk gademusik tilsat tunge elektroniske beats og syrerock. Lydbilledet bevæger sig fra dunkende bas til melodiøse universer.

Det er gået hurtigt for den genreeksperimenterende gruppe, siden de lagde singlen ‘Intro to Shamstep’ på YouTube, der fik millioner af visninger på rekordtid. At musikken er mere end et YouTube-fænomen beviste de sidste år på Roskilde Festival, hvor de satte Apollo i vibrationer; vibrationer, der fortsatte ind på et udsolgt Global Copenhagen samme år. Nu er det altså ALICE, der står for skud!

På en scene leverer 47SOUL højenergiske optrædener, der sætter publikum i ustoppelige vibrationer og tilstande af trance. Men gruppen er mere end bare festlige udskejelser. De blander engelske og arabiske tekstuniverser i deres kamp for at få budskaber om frihed og lighed ud til deres publikum.

Glæd dig fejre shamstep-revolutionen sammen med 47SOUL på ALICE 1. maj

 

In English:

They present the world their own and unique music genre called ‚Shamstep‘ - a powerful mix of traditional street music from the 'Sham'-region (Palestine, Lebanon, Jordan, Syria) combined with deep electronic beats and influences from funk, hip-hop and rock. 47SOUL connect melodies that have been echoing through the Arab World for centuries with analogue synthesizers, hypnotic guitar lines, and verses in both Arabic and English.

 

 

Onsdag d. 1. maj

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 20:00

Pris: 120 dkk inkl. gebyr

Relaterede koncerter

Alice sticker

NORDIC FOLK / BALKAN

ALICE præsenterer en eventyrlig og alsidig aften i folkemusikkens tegn. Glæd dig til at opleve de to mesterlige orkestre Söndörgő og Dreamers Circus, når de spiller koncert i eksklusive omgivelser på Bremen Teater.

 

Dreamers’ Circus

Dreamers’ Circus må kaldes nogle af de fremmeste ambassadører for den nye bølge af nordisk folkemusik. Med deres smittende energi og dybe engagement har de fortryllet lyttere herhjemme, men de har også rejst rundt i verden og udbredt kendskabet til den nordiske folkemusik. De har spillet i Sydneys berømte operahus, og de har turneret i Japan, hvor de bl.a. har fremført deres musik for den legendariske animationsfilmskaber Hayao Miyazaki. Men selvom de ofte optræder i store koncertsale, har de aldrig givet køb på legesygen og evnen til at skabe intime møder med musikken. Det har de bl.a. vist til flere udsolgte julekoncerter på Global. For tiden markerer de sig på DR med Søren Ryges program Musik på Færøerne, og således fortsætter de sublime spillemænd Nikolaj Busk, Rune Tonsgaard Sørensen og Ale Carr med at sprede deres musikalske kærlighed via nye kanaler. 

 

Söndörgő

Ungarske Söndörgő har dybe rødder i Balkans rige folkemusikalske arv. Men modsat de fleste Balkan-orkestre er orkestrets musik ikke centreret omkring brass-instrumenter eller violin, men derimod omkring de mandolin-lignende tambura’er. Gruppen startede med en mission om at videreudvikle den sydslaviske tamburitza-tradition, som eksisterer blandt serbere og kroatere i forskellige landsbyer i Ungarn. Men Söndörgő er meget mere end et tamburitza-band, og de fem musikere mestrer ligeledes alt fra klarinet, saxofon og hyrdefløjte til harmonika og darbuka, og inddrager både makedonske, bulgarske og tyrkiske inspirationer i musikken.

 

Med næsten 20 års sammenspil, har Söndörgő skabt noget nær ekstatiske tilstande på festivaler rundt omkring i verden (deriblandt Roskilde Festival), ligesom de også tidligere har spillet op til en forrygende fest på Global.

 

In English:

 

Söndörgő

The brotherhood of virtuosity, contemporary inventions and respect - Söndörgő from Hungary combines these all brilliantly with their signature instrument, the Hungaro-Serbian tambura. Discover with them the delicate beauty and fizzing energy of a different Balkan sound and get dizzy on Söndörgő’s extraordinary odd rhythms.

 

Dreamers’ Circus

An endlessly innovative approach, coupled with outstanding musicianship, has brought Dreamers’ Circus to the forefront of the Nordic folk and world music scene. Frequent collaborators with the Danish String Quartet and the Copenhagen Philharmonic, Dreamersʼ Circus is comprised of Nikolaj Busk on piano and accordion, Ale Carr on Nordic cittern, and Rune Tonsgaard Sørensen (also of the Danish String Quartet) on violin.

 

 

OBS: Koncerten er med unumm. siddepladser og foregår på Bremen Teater

Torsdag d. 9. maj

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 20:00

Pris: 275 dkk inkl. gebyr

Relaterede koncerter

Alice sticker

INDIE FOLK

Med sine drømmende og folk-prægede sange indtager amerikanske Cass McCombs ALICE. Forinden udsender han sit længe ventede niende album, ‘Tip of the Sphere’, der følger op på kritikerroste ‘Mangy Love’. Præsenteres i samarbejde med smash!bang!pow!

Billetsalget starter fredag 18. januar kl. 10.00.

Siden debuten i 2003 har Cass McCombs formået at opbygge en solid fanskare med sine gribende sange, der både holder klassiske sangskriverdyder i hævd og tager lytteren med på mere syrede og drømmende afstikkere.

 

I 2016 kom McCombs i stalden hos ANTI, hvor han udsendte ‘Mangy Love’ - et album, der i dén grad overbeviste anmelderne. Således var albummet at finde på flere prominente årslister, og en opfølger har i sagens natur været ventet med spænding. Nu følger McCombs så op med det nye album, ‘Tip of the Sphere’, der udkommer til februar - ligeledes på ANTI.

 

Albummet er indspillet i Brooklyn i et intenst forløb, hvor den spontane gnist og flossede nerve er opretholdt. Samtidig har McCombs ladet næsten jazzede og latin-inspirerede passager snige sig ind. Men fans kan roligt glæde sig til et genhør med Cass McCombs vanlige kendetegn. Stærke sange og poetiske fortællinger elegant arrangeret i en blanding af folk-rock, sfærisk indie og psych. En forsmag har man allerede fået i form af singlen ‘Estrella’.

 

Glæd dig til koncert på ALICE, hvor sangene kan opleves i intime rammer til maj.

 

Torsdag d. 30. maj

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 20:00

Pris: 220 dkk inkl. gebyr

Relaterede koncerter

Alice sticker