29.05.2020

Spectacle

Spectacle 2020: Friday

Fredag d. 29. maj
Dørene åbner kl: 15:00
Koncerten starter kl: 16:00
Pris: 450 DKK inkl. gebyr
Køb billetFacebook

Med endnu flere scener i spil og et styrket samarbejde mellem ALICE og UNION, er forårsfestivalen Spectacle klar til at skabe en sand fest for den eventyrlystne musik på Nørrebro. Spectacle 2020 finder sted 29-30 maj, og de første navne er nu klar! Oplev bl.a. RP Boo, Lightning Bolt, Księżyc og Apartment House.

OBS! Et begrænset antal partoutbilletter sættes i salg mandag 9. marts kl. 10.00. Pris: 450 dkk. Dagsbilletter sættes i salg ved en senere lejlighed.

Læs mere om Spectacle her.

Spectacle så dagens lys sidste år som en ny forårsfestival på Nørrebro. “Nyskabende festival bød på stærke og anderledes musikoplevelser”, skrev svenske Hymn om festivalen, der blev søsat af spillestedet ALICE på Nørre Allé 7 som en eventyrlig rejse rundt i hele ALICE’ musikalske verden.

29-30 maj vender Spectacle tilbage. Udgangspunktet er atter at skabe en fest for det nysgerrige publikum, men ambitionerne er endnu større. Som sidste år vil ikke kun ALICE’ koncertsal, men hele området omkring ALICE blive fyldt med musik – med koncerter i gården på Nørre Allé 7 og i smukke Sankt Johannes Kirke. Som noget nyt byder vi også på koncerter i den flotte Sankt Johannes Gård. Spectacle kan hermed byde på adskillige spændende koncertrum, få minutters gang fra hinanden og midt på Nørrebro.

Program offentliggøres løbende. De første fire navne er nu klar:

Apartment House (UK) perform Julius Eastman’s ‘Femenine’
Det anerkendte britiske avantgarde-ensemble Apartment House opfører Julius Eastman – den oversete og enigmatiske amerikanske komponist, som har fået en meget velfortjent renæssance næsten tre årtier efter sin for tidlige død i 1990. “Feminine” (1974) er et på én gang hypnotisk, kaotisk og ekstatisk instrumentalt værk, som er drevet frem af karakteristiske bjælder og et både vedholdende og vaklende riff. Værket anses som et af Eastmans vigtigste, selvom det kun blev opført få gange i hans livstid og han aldrig efterlod et komplet partitur. Derfor skal enhver, der i dag ønsker at genopføre det, rekonstruere det påny og bringe deres egen opfindsomhed til værket. Apartment House opfører “Femenine” i Sankt Johannes Gården.

Księżyc (PL)
En uudgrundelig aura af mystik hviler over den polske kultgruppe Księżyc. Navnet betyder “måne”, og indfanger på smuk vis musikkens stemning af natlige ritualer og magiske besværgelser. Live er Księżyc en totaloplevelse, hvor gamle folkemusikalske instrumenter,  elektroniske klange og rituel performance flettes sammen og løftes af de to dragende vokalister. Gruppen udgav i sin tid et enkelt album i 1996, inden de helt i tråd med deres mystiske aura forsvandt. I 2013 genopstod Księżyc så – til stor succes med betagende koncerter på en række store festivaler, bl.a. Roskilde Festival i 2017. Oplev magien, når de indtager Sankt Johannes Kirke under Spectacle.

Lightning Bolt (US)
“En utrættelig maskine, som stadig er et af det 21. århundredes mere enigmatiske bidrag til den i forvejen støjende rockhistorie” skrev Undertoner, da amerikanske Lightning Bolt i 2015 gav udsolgt koncert på Jazzhouse. Det er med stor glæde, at vi nu kan offentliggøre show med duoen til Spectacle. Kom med åbent sind og ørepropper, når Lightning Bolt leverer et af deres notoriske soniske angreb – en kakofonisk og dog svært medrivende kværn af bas og trommer, der ingen fanger tager. Lightning Bolt har netop markeret 25 års jubilæum med det fremragende album ‘Sonic Citadel’ (Thrill Jockey). Og som The Guardian skrev i forbindelse med udgivelsen: “After 25 years in the game, they remain one of the world’s greatest live bands.”

RP Boo (US)
DJ, producer og danser RP Boo aka Kavain Space er en af grundlæggerne af Chicago footwork – den hurtige, repetitive og rytmisk synkoperede musik- og dansestilart, som voksede ud af Chicago house i 1990’erne. RP Boos footwork er karakteriseret ved hektiske high-hats, smældende klap, brummende bas og mosaikker af samples, som produceres på Roland R-70 trommemaskine og Akai S01 sampler, og som sender elektriske bølger gennem kroppen der gør det umuligt at stå stille. Med internettet og med udgivelser på pladeselskabet Planet Mu, har RP Boos tracks spredt sig som en steppebrand. Han forvandlede uden overdrivelse ALICE til en svedig natklub da han spillede i 2018.