fbpx

17.11.2020

Alternative Folk/Americana

Kjartan Bue release show

Tirsdag d. 17. november
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 100 DKK inkl. gebyr
Køb billetFacebook

Den alsidige og syrede sangskriver Kjartan Bue fejrer release af sit nye album med koncert på ALICE.

Kjartan Bue har huseret på den danske musikscene en del år med et personligt og roots-præget udtryk, der forbinder nordisk folk med alt-country. Hans EP, “Man Riding Backwards”, fra 2012 blev rost af både danske og internationale medier, og ligeledes blev singlen “I’ll Talk It Over With Mommy” et hit på Det Elektriske Barometer i 2016.

Den folkemusikalske tone er intakt, når Kjartan Bue i november udsender sit første fuldlængde-album. Alligevel er der sket en del ændringer i udtrykket. For det første er han i højere grad slået over i det dansksprogede univers. For det andet bevæger musikken sig ud i nye og syrede retninger, hvilket ifølge Bue i høj grad kan tilskrives mødet med producer og multiinstrumentalist Jeppe Højgaard.

Højgaard har sin baggrund i den improviserede jazz, men har også arbejdet med både akustisk folk og lydeksperimenter. De to mødtes til en koncert i 2017, hvor de oplevede en samhørighed, samtidig med, at Bues sange morphede ud i nye og uforudsigelige former. Koncerten førte til, at de efterfølgende forskansede sig for at udfolde deres fælles arbejde med sangmaterialet.

Kjartan Bue gik samtidigt med indspilningerne i gang med at opbygge et liveband, som ville kunne udfolde hans mere og mere mangefacetterede musikalske univers. I 2018 blev det til opvarmning for Bisse på hans Fuldt Flor-tour samt koncert på Avernax Festival. Bandet består i den aktuelle konstellation af Anders Vestergaard (Girls In Airports, Boujeloud, Jacob Anderskov) på trommer, Nicolai Claesson (Melt, Horse Orchestra, Frk Jacobsen) på bas/guitar og Jeppe Højgaard, som spiller saxofon og keys i live-bandet, der rammer ALICE 17. november for at markere udgivelsen af albummet, der har fået titlen “Musse” og som udkommer digitalt 11. december.

Forvent et krøllet og personligt folkemusikalsk univers med elementer af både psych folk, americana og jazzede passager, når Kjartan Bue og hans forunderlige band gæster ALICE.