fbpx

24.04.2021

Avantgarde/Goth

Jarboe featuring Peter Emerson Williams (US)

Lørdag d. 24. april
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: 140 DKK inkl. gebyr
Køb billetFacebook

Som konsekvens af situationen med coronavirus, har Jarboe desværre endnu en gang været nødt til at aflyse hele sin tour, og derfor også koncerten på ALICE 21. november. Det er derfor med glæde at vi kan annoncere en ny dato for koncerten, nemlig lørdag 24. april 2021. Billetterne til koncerten 21 november kan bruges til den nye dato. Vi opfordrer til at man beholder billetten, men det er selvfølgelig muligt at anmode om refusion, hvis man ikke har mulighed for at deltage på den nye dato. Anmod til pr@alicecph.com, dog senest en måned inden den nye koncertdato. Mere info om Corona-virus og ALICE her.

Jarboe fortsætter med at udforske mørke atmosfærer. Sangerinden, hvis arbejde med Swans, har sat nye standarder for dyster avant-rock, udsender nyt album 17. april. Få dage efter indtager hun ALICE sammen med guitarist Peter Emerson Williams.

Fra 1985 og frem til gruppens første opløsning i 1997, var Jarboes manende og dystre stemme uløseligt forbundet med avant-rock gruppen Swans. Op gennem 80’erne blev hun både et ikon for goth-scenen og en sangerinde, der kanaliserede nogle af de samme mørke energier som Lydia Lunch og Diamanda Galas.

 

Efter bruddet med Swans (som hun dog har gæstet som vokalist siden) har Jarboe ikke spildt tiden. Hun har holdt faklen højt som en kompromisløs og uafhængig kunstner, og hun fortsætter ufortrødent med at udforske dystre stemninger og rå vokale udfoldelser, ofte med inspiration i rituelle besværgelser, okkultisme, spiritualitet og buddhisme. Som vokalist er hun rundet af både gamle blues-vokalister, skæve jazzsangere som Patty Waters og punkens æstetik. Og selv har hun inspireret et væld af yngre kunstnere som Chelsea Wolfe og Anna von Hausswolff.

 

Jarboe er en stærk kunstner på egen hånd, men har også løbende udfordret sin vokal i samarbejde med andre kunstnere som Blixa Bargeld, post-metal bandet Neurosis og Pantera-vokalist Philip Anselmo. Hun har også samarbejdet med to stærke ALICE-aktuelle kunstnere, nemlig Attila Csihar og The Legendary Pink Dots-frontmand Edward Ka-Spel.

 

Når hun gæster ALICE 24. april er det sammen med Veil of Thorns-guitarist Peter Emerson Williams. Ugen inden udsender hun det nye album “Illusory” (Consouling Sounds). Til koncerten kan man ikke blot glæde sig til Jarboes dragende vokal og stærke scene-nærvær. For første gang siden Swans-tiden vil hun nemlig også spille orgel og synth på scenen.

Sagt om Jarboe:

“Jarboe is one of the most remarkable women in extreme music” – Terrorizer

“..A diabolical crossroads meeting between Bessie Smith and Diamanda Galas… Jarboe can be a gospel blues belter or screeching sorceress with equal devious ease. Her flexible and hugely expressive voice leaps from the whimpers of a terrified child to avenging Shiva screams without pause or warning.” – Willamette Week