fbpx

05.11.2020

Highlife/Afro-funk

Gyedu-Blay Ambolley & his Sekondi Band (GH)

Torsdag d. 5. november
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 200 DKK inkl. gebyr
Facebook
Aflyst

Det er med stor beklagelse, at vi må meddele, at Gyedu-Blay Ambolley & His Sekondi Band har måttet aflyse deres tour grundet den aktuelle pandemi-situation. Koncerten på ALICE aflyses derfor også. Vi arbejder på en ny dato til foråret. Billetkøbere får automatisk refunderet billetten via Billetto indenfor 21 dage og skal ikke foretage sig yderligere. Vi beklager situationen og håber, at det snart bliver muligt at opleve Gyedu-Blay Ambolley & His Sekondi Band på dansk jord igen!

Saxofonist og sanger Gyedu-Blay Ambolley er kongen af simigwa-do – den storsvingende og rastløst funky highlife-genre, som han introducerede for første gang i starten af 1970’erne. I mere end fire årtier har han udgivet over 30 albums og samarbejdet med bl.a. Ebo Taylor og Sammy Lartey. Gyedu-Blay Ambolley indtog ALICE til et stuvende fuldt hus under sidste års Vinterjazz Festival. En koncert, som vi husker om en af sæsonens absolut bedste. I anledning af hans nye album “11th Street, Sekondi” (Agogo Records, 2019) kommer han tilbage til Europa til efteråret. Selvfølgelig med sit førsteklasses, højenergiske otte mand store Sekondi Band.

 

Saxofonisten og sangeren Gyedu-Blay Ambolley vækkede seriøs opsigt tilbage i 1973, da han i sin hjemby Sekondi-Takoradi i det vestlige Ghana introducerede et helt nyt musikalsk kapitel. I en krydsning mellem groovy highlife, rap, jazz, soul og rastløs funk, skabte Ambolley den såkaldte simigwa-do-lyd. Stilarten, der siden har fået mange kroppe ud på dansegulvet, har ikke alene givet ham titlen “the Simigwahene” (kongen af simigwa), men også skrevet ham ind i musikhistorien som den første der eksperimenterede med at rappe på sine albumindspilninger. Ambolley skriver sine sange med et stærkt panafrikansk afsæt og forholder ofte til Ghanas historie og politiske situation, og gør ham til en vigtig stemme i kritikken af emner som ulighed, korruption og neo-kolonialisme. 

 

Siden sin debut for mere end fire årtier siden, har den musikalsk ustoppelige sanger, sangskriver, bandleder, multi-instrumentalist og producer samarbejdet med ikoner som Sammy Lartey og Ebo Taylor og indspillet over 30 albums, hvoraf “The Message”, “Akoka Ba”, “Simigwa Soca” og “Burkina Faso” blev genudgivet på 12” vinyl på Analog Africa i 2019. Ambolleys seneste udspil sender ham nu på tour igen. Albummet “11th Street, Sekondi” (Agogo Records, 2019) er indspillet med det otte mand store Sekondi Band, der tæller nogle af tidens bedste ghanesiske musikere. Pladen har høstet flotte anmeldelser, bl.a. i Songlines, som fremhævede “11th Street, Sekondi” som månedens album i marts 2020.

 

Da Gyedu-Blay Ambolley & His Sekondi Band gæstede ALICE under Vinterjazz 2019, spillede de deres første danske koncert og fyrede op under næsten tre timers dansefest for et stuvende fuldt hus. En koncert, som huskes som en af sæsonens allerbedste. Til efteråret er Ambolley og hans vitale band igen klar til at indtage Europa, og der loves både gamle hits og nyt materiale på setlisten. Så puds danseskoene og glæd dig til et brag af en svedig highlife-dansefest når Gyedu-Blay Ambolley & His Sekondi Band spiller på ALICE til november.

 

Sagt om Gyedu-Blay Ambolley

 

“There’s more bounce to the ounce with this [11th Street, Sekondi] joyously skittering celebration combining highlife and Afrobeat with uplifting vocal mantras to conjure a delectable Ghanaian groove.” – Songlines

 

“One thing no one will ever be able to dispute, is Gyedu-Blay Ambolley’s iconic stature in music history.” – Africa Talk