22.04.2020

Balkan Folk

Afion (HR)

Onsdag d. 22. april
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 150 DKK inkl. gebyr
Køb billetFacebook

Der er dømt førsteklasses Balkan-folk, når Afion indtager ALICE med nyt album og en smuk blanding af roots fra Kroatien, Bosnien-Hercegovina, Serbien og Makedonien.

Det garvede kroatiske band Afion er af Rough Guide to Croatia blevet beskrevet som “acoustic sound with the energy of the rock & roll band”. Her flettes inspirationer fra Kroatien, Bosnien-Hercegovina, Serbien og Makedonien sammen i et gribende og poetisk udtryk, der tager afsæt i traditionel folkemusik, men som alligevel er Afions helt eget.

Begge gruppens album, “Afion” (2006) og “Čudni Svati” (2008), blev nomineret til den kroatiske musikpris Porin, men bandet har også vundet fans i resten af Europa og spillet på en række større festivaler.

Bandet evner at få publikum til både at danse, grine og græde, og med Lidija Dokuzovićs stærke vokal i centrum har de en karismatisk frontfigur, hvis sang griber én, uanset om man forstår lyrikken eller ej.

Efter mange års pause er Afion nu tilbage, og endda med helt nyt materiale, da de har annonceret nyt album, hvorfra førstesinglen “Urodile žute Kruške” allerede nu kan høres. I forbindelsen med udgivelsen drager de også på en hel Danmarks-tour, som heldigvis også bringer dem forbi ALICE!